Schoenen aan en gaan

door | 5 april 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Je waant je in een andere wereld en toch dichtbij: uitgestrekte weilanden, waterpartijen, vele bruggetjes, weide-en roofvogels, boerderijen met paarden, schapen en natuurlijk koeien.  Soms zie ook prachtige wolkenpartijen. Nieuwsgierig?

Dit natuurgebied  vind je tussen Schipluiden en Vlaardingen. Het ligt langs De Vliet, aan de overkant van de Broekpolder.  Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het is een open gebied, het kan er dus hard waaien, maar dat  heeft ook zijn charmes. Wij hebben in ieder geval ons hart verpand aan dit fraaie stukje natuur.

Hieronder een mooie route die ik zelf graag loop!

Een heel aardig begin- en eindpunt is  Brasserie Vlietzicht https://vlietzicht.com  met uitzicht op de ‘De Vlietlanden’. Een parkeerterrein is aanwezig. Naast de Brasserie staat routepaaltje  52 op de Trekkade (smal pad langs De Vliet) daar staat ook een informatiepaneel met de knooppunten. Een aantal mogelijkheden om daar via de routenummers een rondwandeling te maken: Looprichting  52-71- 68 – 46.

Je kan ook evenwijdig met de Trekkade het fietspad nemen, dan over de brug naar links richting 46. Vervolg 46 – 47- 82 (dorp De Kapel). Van 82 terug naar 71 en kom je weer bij Vlietzicht uit.

Je kan de wandeling ook uitbreiden, dan ga je bij 47 de Breeweg oversteken en volg je het pad. Aan je linkerhand staat een grote boerderij die pauwen in de tuin heeft lopen.  Soms zitten ze met zijn allen op het hek. Je komt aan het eind van dit pad op een fietspad (T-kruising), hier ga je rechtsaf. Dan weer terug de Breeweg oversteken naar 46 – 13. Vlak voor je bij 13 (ligt links) bent ga je op het fietspad rechtsaf en volg je het fietspad tot aan Vlietzicht.

Ook heel fraai is om via de Trekkade terug te lopen. Loop dan wel naar 13-27-71-52.

Je ziet, je hebt vele mogelijkheden om zelf een mooie route te lopen. De afstanden van deze routes liggen zo tussen de 4 en 7km (duur 1 á 1 1/2 uur).  

Trek je wandelschoenen aan en snuif daar de lente op wink

Midden Delfland

Ook leuk om te wandelen zijn de routes van Midden Delfland

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *