Pensioen, en dan?

door | 6 april 2022 | Doen, Vrijwilligerswerk

Na je 65e nog werken, sommige mensen kunnen niet wachten tot ze “de” leeftijd bereikt hebben. Andere vinden het een eng idee om niet meer te hoeven werken.

Marja heeft doorgewerkt tot haar 72e jaar met heel veel plezier. Geen 40 uur meer, maar parttime. Bij haar baas waar ze al 40 jaar voor werkte. Ze vond de regelmaat heel fijn, gewoon je bed uit en naar je werk, fijn contact met collega’s en het gevoel nuttig te zijn.

Nu is ze sinds een jaar gestopt. Langzaam gaat het wennen, soms mist ze het en vaak vind ze het heerlijk om thuis te zijn.

Marja heeft nu meer tijd voor vrijwilligerswerk. Zo is ze taalcoach voor anderstaligen in bibliotheek De Plataan. Ze helpt daar in het taalcafé en is een taalmaatje. Erg leuk om te doen.

We proberen zoveel mogelijk op de actualiteit in te springen. Zoals bijvoorbeeld met de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dan worden de lijsttrekkers uitgenodigd om langs te komen en te praten over hun partij. Heel leerzaam voor de cursisten en zeker ook voor mij, ik leer veel van de verhalen van de anderstaligen.

Tijdens de Corona pandemie werd er online les gegeven. Marja vond het echt bijzonder om via Zoom gewoon de mensen te kunnen zien.

En iets heel anders… Op woensdagmiddag draait ze een kantinedienst bij VFC, tijdens de training van de kleinste jongens en meisjes. En op zaterdagochtend gezellig in de keuken achter de patat pan.

Marja heeft de tijd wel gevuldwink

 

Taalhuis

voor meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *