Douchen in je bad!

door | 7 april 2022 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Wanneer je een badkamer hebt met een bad waarin je ook doucht, kan het naarmate je ouder wordt steeds moeilijker worden om het bad in te stappen en staand te douchen. Je komt dan voor de moeilijke keuze te staan.

Moet je nu beslissen een dure verbouwing te laten doen waarbij het ligbad wordt verwijderd en vervangen voor een douchecabine? Een gemiddelde badkamer heeft tenslotte een levensduur van zo’n 20 jaar, dus nodig is het wellicht nog niet… En wat als je huisgenoten met regelmaat nog genieten van een warm bad?

Een badplank kan dan uitkomst bieden!

Wat is een badplank?

Badplanken worden horizontaal over de breedte en boven op de rand van het ligbad geplaatst. Daardoor is het mogelijk om op de badplank te gaan zitten. Vervolgens kun je jezelf, met een wandsteun of eventueel met de hulp van iemand, 90 graden omdraaien en je benen over de rand het bad in verplaatsen. 

Zo kun je heerlijk blijven douchen in je eigen bad, ook al is dat zittend. Je kunt op een relatief goedkope manier gebruik blijven maken van je badkuip. Je hebt namelijk ook extra houvast en steun aan de badplank als je toch nog eens een bad wil nemen.

Zonder de hulp van anderen, kun je op een veilige manier in en uit bad stappen. Dat geeft een vrij gevoel!

Laatst was ik op bezoek bij een echtpaar. Noodgedwongen dachten zij het bad te moeten laten verwijderen omdat de man des huizes de energie niet meer heeft om staand te douchen in het bad. Een badplank bleek voor hen de oplossing. De badkamer, die hij zelf nog gemaakt heeft, kan blijven en hij heeft zijn vrouw niet meer nodig om hem te ondersteunen bij het douchen.

Er zijn verschillende soorten en maten. Zelfs met een rugsteun. Kijk maar eens op een van onderstaande links. Daar is ook meer informatie over badplanken te vinden.

Met deze tips hoop ik dat je nog lang gebruik kunt blijven maken van je bad!

 

 

foto gedeeld door VITILITY

Vilans

Voor meer informatie.

Medipoint

Voor meer informatie

Vitility

Voor meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als WMO consulent bij Rogplus. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hondje Bob! Om mentaal en fysiek lenig te blijven, doe ik een aantal keer per week yoga online.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...