Bewegen op recept?

door | 12 april 2022 | Doen, Sporten

Hoe is dat nou mogelijk zul je denken bij het zien van de titel……. maar het kán!

Wat is bewegen? Ja, gewoon zou je zeggen, je armen en je benen kan je bewegen zodat je loopt of iemand omhelst….. dan beweeg je toch? Maar waarom wordt er nu zo vaak gezegd dat bewegen gezond is?

Wel, dat zit zo: in ieders lichaam zitten afvalstoffen en als je beweegt worden die vervelende stoffen opgeruimd en voel je je lekkerder. Dat weet ik maar al te goed. Want toen ik nog werkte en na een lange, drukke dag thuis kwam en nog eten moest koken, dan had ik na het eten wel zin om lekker op de bank te gaan liggen. Maar was ik mijn moeheid kwijt? Nee, als ik opstond was ik nog steeds moe. Ik pakte dan de fiets en mijn tennisracket en ging een lekker potje tennissen. Na afloop kon ik weer van alles aan. Weg waren de afvalstoffen die me het leven zuur maakten. En ik had, door dat bewegen, weer genoeg energie opgebouwd.

Nu dat recept van de huisarts. Schiedamse huisartsen, fysiotherapeuten, sportorganisaties en de Gemeente Schiedam zijn in samenwerking met Team Sportservice gestart met ‘Bewegen op Recept’.

Patiënten met chronische ziekten zoals COPD, hart- en vaatziekten of overgewicht kunnen zo’n recept bij  huisartsengroep Kethel en huisartsenpraktijken Schiedam Noord krijgen. Het houdt in dat men met dit recept drie maanden ‘beweegt’ (bij een van de aangesloten sportorganisaties) voor de prijs van twee maanden. Er is een keuze uit o.a. fitness, bootcamp, aquatherapie, wandelen en (stoel)yoga.

En….de sportorganisaties zorgen voor extra stimulans zodat iedereen lekker enthousiast blijft.

Vorige maand is het allereerste Recept officieel uitgereikt aan een patiënt door dokter Van de Griendt.

 Wethouder Patricia van Aaken: “Hoe mooi zou het zijn als elke Schiedamse huisarts dit recept kon voorschrijven” …en daar hopen we wèl op!

Youtube Schie TV

Lekker bezig in Schiedam

Lees hier meer over bewegen op recept en meld je aan.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *