Dansend de lente in!

door | 18 april 2022 | Doen, Hobby's

In mijn vorige artikel heb ik  iets verteld over de activiteiten in Maassluis. Ik hoop dat je een activiteit hebt uitgeprobeerd en dit leuk vond. Nu neem ik je mee naar de activiteiten die er te doen zijn in Vlaardingen op het gebied van bewegen.

Nu het beter weer word ga ik ervan uit dat je ook weer lekker op stap wilt en activiteiten wilt doen. De activiteit waar ik het met je over wil hebben is bewegen op muziek.

Dansen 

Dansen heeft een positief effect op je gezondheid. Het maakt je gelukkiger. Tijdens het dansen wordt het stofje endorfine aangemaakt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Met dansen doe je ook de juiste training voor je buik- en rugspieren. En het is bovendien goed voor je hersenen. Je traint je hersenen en geheugen met dansen. Dit is allemaal mooi meegenomen.

Bewegen op muziek wordt aangeboden door Seniorenwelzijn. Hierbij ga je bewegen op de maat van de muziek. Als dit lastig is, kan dit ook zittend worden gedaan. Er staan stoelen zodat je sommige bewegingen ook op een stoel kunt doen. 

Bij Buurthuis GrootAmbacht wordt er line dancing aangeboden. Line dancing komt uit Amerika. Hierbij dans je in een grote groep in rijen. Je maakt allemaal dezelfde beweging waardoor het er uitziet als een mooi geheel. Vroeger werd er vooral aan line dancing gedaan op countrymuziek, nu zijn er veel verschillende muzieksoorten waarop wordt gedanst. Kijk voor de mogelijkheden op onze Fief agenda. 

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om lekker te gaan bewegen? Neem dan eens een kijkje bij Seniorenwelzijn voor alle leuke activiteiten bij jou in de buurt. Ze bieden namelijk nog veel meer aan dan alleen dansactiviteiten. Zo is er voor een ieder wat wils!

Seniorenwelzijn

Voor meer informatie.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *