Maak je oude televisie smart

door | 20 april 2022 | Thuis, Wonen

Ooit was je televisie smart. Maar nu is het slimme deel traaaaaag. Sommige apps doen het niet meer en nieuwe apps zijn niet meer beschikbaar.

Zes jaar is mijn Samsung televisie alweer. We kochten hem destijds voor het mooie beeld, maar Samsungs eigen smart tv-interface was destijds al niet zo smart. Een ingewikkelde, slome interface, met een hoop voorgeïnstalleerde apps, die je niet wilde hebben, maar ook niet kon verwijderen. Omdat apps steeds groter werden, werd het smarte deel van de TV steeds trager. Na enige tijd kocht ik dan ook een chromecast en later een Chromecast Ultra waarmee je vanaf je telefoon of tablet Netflix, YouTube en andere content op het grote scherm kon zien.

Een paar jaar geleden besloten Sony en Google om samen een nieuwe slimme televisie interface te ontwerpen die Google TV ging heten. Deze werd ingebouwd in de nieuwere televisies en de recensies waren erg goed. Andere merken sloten zich ook aan en installeerden deze nieuwe smart interface in hen televisie.

In november 2020 lanceerde Google een nieuw product: de “Chromecast met Google TV”. In het doosje zit een chromecast en een afstandsbediening die je oude TV ineens weer smart maakt. Officieel is de “Chromecast met Google TV” niet te koop in Nederland, maar op Bol.com kun je hem gewoon kopen. En de interface is in het Nederlands. Eenmaal gekocht sluit je hem aan op een HDMI-poort van je televisie, installeer je de Google home app op de Android of Apple Phone. Vijf minuten later heb je de boel geïnstalleerd en kun je de slimme interface van Google gebruiken om te Netflixen, YouTube te kijken of Disney of Amazon prime te streamen. Heel veel kijkplezier.

Bol.com

Klik op de link om dit apparaatje te bekijken en bestellen.

YouTube

Klik op de link om de Engelstalige video te zien voor de handleiding om het aansluiten.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *