Dag van de Aarde

door | 22 april 2022 | Fiefjes, Tips

Waarom hebben we een reis naar de ruimte nodig om in te zien dat we zuinig moeten zijn op de Aarde?

Wist je dat er een ‘Dag van de Aarde’ bestaat? Ik wist het niet totdat ik een artikel over de Aarde mocht schrijven. Maar elk jaar wordt er op 22 april geprobeerd mensen op een positieve wijze bewust te maken van het bijzondere van de aarde en ons leven daarop.

Op deze dag doet Steef de Ruijter, gastdocent en ondernemer, elk jaar een oproep aan iedereen om op die dag een beetje rommel in de eigen omgeving op te ruimen. Met zijn uitspraak:

“Maak een verschil”

kunnen we allemaal de wereld een klein beetje mooier en schoner maken. Dan wordt het vanzelf een MEGA-verschil. Zijn gastlessen variëren van een les over zwerfafval, plastic soep e.a. Hij hoopt daarmee dat leerlingen hun passie vinden om de wereld, dus de Aarde, met hun hulp mooi te houden. Zelf loop ik, sinds de corona-uitbraak in maart 2020 met een grijper en een vuilniszak in mijn omgeving de rommel op te ruimen. “Onbegonnen werk”, zegt men dan. Maar nee hoor, het werkt zelfs aanstekelijk. Want ik zie al tijdenlang menigeen met deze attributen lopen en in mijn omgeving ligt er weinig of geen rommel meer.

Kunstenaar Jan Eric Visser heeft eerder in het Stedelijk Museum Schiedam zijn kunstwerken geëxposeerd die gemaakt zijn van… zijn huisvuil. Alles wat in zijn huis de afvalbak in gaat en niet bederven kan, gebruikt hij daarvoor. Met zijn werk vraagt hij ook aandacht voor het milieu. Hij ziet het ook als een stil protest tegen de consumptiemaatschappij.

En… doe jij 22 april ook mee ?

“Alleen als we weer in evenwicht komen met de natuur, zullen we het als mensheid op aarde gaan redden.”

André Kuipers

Dag van de Aarde

Voor meer informatie.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *