Wandelen met een E-gids

door | 26 april 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Wat is leuker dan te wandelen met een gids die je, bij alle mooie punten, wetenswaardigheden vertelt. Dat kan nu wanneer jij maar wilt met de online gids van IZI.Travel.

Wandelen in een stad met je eigen persoonlijke gids, wie wil dat niet. En dat kan nu met de IZI.Travel app. Deze app was oorspronkelijk ontwikkeld om in musea over de hele wereld rondleidingen te verzorgen. Later is de app uitgebreid om ook wandelingen met een online gids te doen.

Hoe werkt het?

Nadat je de gratis IZI.travel app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je zoeken naar een route of een QR-code scannen. Je kunt de route eventueel thuis al downloaden. Er verschijnt een kaart met daarop de toeristische punten. Ga naar het beginpunt en begin lekker te wandelen. Kom je in de buurt van een toeristisch punt dan wordt de app geactiveerd en vertelt de app je wetenswaardigheden, toont je tekst en foto’s en soms ook links naar andere informatie.

Schiedam, De Zwart Nazareth Tour

Al in 2011 heeft de toenmalige VVV in samenwerking met het Jenevermuseum deze toer gemaakt. Afgelopen maand is de route aangepast en weer up-to-date. De Zwart Nazareth Tour is een wandeling met als thema de rijke geschiedenis van jenever en molens in Schiedam. Tijdens de tour zijn onder andere filmpjes te zien van de zakkendragers, het stoken van jenever en vertellen bekende personen uit het verleden hun verhaal. Op ludieke wijze krijgt u een indruk van de stad Schiedam: hoe het ooit was, waar de naam Zwart Nazareth vandaan komt en hoe de mensen er leefden. De tour begint bij het I-punt van Schiedam en is 3 km lang.

De tour is goed bereikbaar met:

  • Openbaar vervoer: met de trein naar Schiedam centrum, daarna twee haltes met tram 21 of 24 richting centrum (halte aan de waterkant), of 10 minuten lopen.
  • Auto: parkeer je auto in de ABC-garage (het eerste uur is gratis).
  • Fiets: bij het I-punt zijn fietsbeugels, op vijf minuten lopen is een gratis bewaakte fietsenstalling Biesieklette Broersveld

Lees je dit artikel op je tablet of computer, scan dan de bijgevoegde QR-code met je smart Phone. Of lees je dit artikel op je smartphone? Klik dan op de onderstaande knop om de tour te openen. 

Heel veel wandelplezier, en laat een commentaar achter in de app als je de route hebt gelopen.

 

Lees je dit artikel op je tablet of computer, scan dan de bijgevoegde QR-code met je smart Phone. Of lees je dit artikel op je smartphone? Klik dan op de onderstaande knop om de tour te openen. 

Heel veel wandelplezier, en laat een commentaar achter in de app als je de route hebt gelopen.

Meer weten?

Klik hier voor de tour op je smartphone

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Wilma

    wat leuk! Dank voor het delen van deze fantastische tip. Mooie wandeling ook door eigen stad!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *