Pareltjes van de Delftse Hout

door | 6 mei 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Het gebeurt soms dat je jaren ergens niet meer geweest bent. Zelfs dichtbij. Zo bezochten wij pas de Delftse Hout weer eens.

Zo’n parel met vele aantrekkelijke recreatiemogelijkheden. Ooit hebben wij daar knoerten van bramen geplukt…

Parel 1: Het Arboretum-Heemtuin Nog nooit eerder bezocht.. Vroeger werden Arboreta door de rijke adel aangelegd om te pronken met bomen uit alle windstreken. Voor ons was het een verrassing hoe lieflijk en met vele doorkijkjes het is aangelegd. Op de foto is het vroeg in het voorjaar met bloeiende struiken en bomen. Vooral de rust was opmerkelijk. We hebben vrij rondgelopen, maar er zijn ook twee wandelroutes uitgezet. Je komt er natuurlijk ook veel te weten over wat er groeit en bloeit. Het is gratis.

Parel 2: Tegenover het heempark ligt Stadsboerderij Buytendelft met een eigen restaurant en terras om te genieten van allerlei verse biologische producten. Die hadden ze vroeger niet.

Het was er heel gezellig en speels en je kan er allerlei dieren ontmoeten, o.a. geiten, schapen, konijnen, duiven en je kan er zelfs ponyrijden. Heel aaibaar allemaal. Zeker met de kleinkinderen om op ontdekkingstocht te gaan. Ook gratis. Naast de boerderij ligt de waterspeeltuin, daar kan je je (als kind) uitleven. Je betaalt wel entree. 

Parel 3: Bij Knus (voormalig botenhuis, nu horeca) ligt midden in de natuur en het is er heerlijk vertoeven aan het water. Zeven dagen open en je kan daar ook nog waterfietsen en bootje varen. Hun motto: Knus heet knus omdat het knus is. Wat wil je nog meer! En dit was nog maar het begin van onze pareltjes-reis in de Delftse Hout.

Ik zou zeggen, ga er eens een kijkje nemen. Wij hebben genoten (ook zonder bramenwink).

De Delftse Hout

Hier vind je alle mogelijkheden die er te doen zijn.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *