Even parkeren

door | 9 mei 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Veel mensen vinden hun weg met behulp van een navigatiesysteem. Je toetst je reisdoel in en de route wordt voor je berekend en bepaald. Een duidelijk begin en einde. Je hoeft alleen de aanwijzingen op te volgen, zo makkelijk.

Maar hoe werkt dit in je eigen leven? Hoe weet je of je op de juiste weg zit of verdwaald bent?

Een navigatiesysteem kan redelijk dwingend overkomen: ‘Keer om!’ of het gaat uit zichzelf een nieuwe route berekenen.

Wat zijn jouw waarschuwingssignalen dat je aan het verdwalen bent? Veel mensen gaan, wanneer zij niet op de goede weg zitten lichamelijke klachten ontwikkelen. Ook wel stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, pijnlijke nek en schouders.
Naast fysieke klachten kan je ook psychische klachten krijgen. Een onrust ervaren in jezelf, een onbestemd gevoel. Richtingloos. Gedachten als: ‘Is dit het nu?’ kunnen ontstaan.

Dat zijn wat mij betreft duidelijke signalen van jezelf dat je opnieuw naar jouw route moet gaan kijken. Zit ik nog op de goede weg? Is deze baan wel iets voor mij? Waar word ik nu echt blij van? Geeft die vriendschap nog voldoende energie of kost het mij voornamelijk energie? Wil ik oud worden met deze man, deze vrouw aan mij zij? Ervaar ik voor mij voldoende zingeving in de dingen die ik doe?

In plaats van om te keren kan je je auto aan de kant zetten. En neem dan de tijd om de voor jou goede weg te vinden. Neem de tijd om de vragen die jezelf stelt te onderzoeken. Ga in gesprek met iemand die je vertrouwt. Of vraag een therapeut/coach om een stukje op jouw route mee te lopen.

Jij bent de bestuurder van je eigen leven. Je leeft dit leven maar één keer; is dit hoe je jouw levensreis wilt bereizen?

Praktijk het Labyrinth

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.