Dwalen door museumzalen

door | 13 mei 2022 | Eropuit, Uitgaan

Samen met mijn vader zittend in de Boeddhazaal van Museum Volkenkunde. Daar zaten vijf grote boeddha’s op een rij.  Het was indrukwekkend en muisstil…

Kennelijk is mijn interesse voor musea, door deze dierbare  herinnering, daar geboren. Het is een van mijn liefhebberijen.

In 2001 werd museum Volkenkunde gerenoveerd, zonder Boeddhazaal! Vele bezoekers waren zeer teleurgesteld. Er waren meer mensen met zo’n dierbare herinnering, maar de boeddhazaal is gelukkig  teruggekeerd. 

Een paar jaar geleden bezochten wij de Hermitage in Amsterdam. Daar vertelde de baliemedewerker ons over de museumjaarkaart. Als wij die daar aanschaften was het entreegeld inclusief. Daar hadden wij wel oren naar. De korting was toen € 30,- en een jaarkaart rijker.  Met de jaarkaart kun je (bijna) overal zonder entreegeld de musea bezoeken. Allerlei streekmuseums, maar ook het beroemde Rijksmuseum of een openluchtmuseum. Het zijn er zo’n 450, en dat onbeperkt! Al zou je iedere dag het  Boijmans van Beuningen in Rotterdam of het Stedelijk Museum Schiedam willen bezoeken, dat kan allemaal.

Zelf heb ik zo mijn voorkeuren: Beelden aan Zee in Scheveningen, Museum van Oudheden in Leiden, de Kunsthal in Rotterdam. Op mijn wensenlijstje staat nog het Boijmans Depot.

Ook kan je heel makkelijk op de hoogte blijven van allerlei tentoonstellingen via de nieuwsbrief van Museumjaarkaart. Er zijn ook allerlei aanbiedingen en lezingen, waar je gebruik van kan maken. 

Mijn beleving is wanneer je een museum betreedt, dat je in een in andere wereld stapt. Dwalen door museumzalen: vol kunst en cultuur, van vroeger én nu.

En nu kan het weer….

Museumjaarkaart

Voor meer informatie

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.