Op pad

door | 18 mei 2022 | Fiefjes, Tips

We gaan een weekje op vakantie naar Zoutelande. Tijd voor nieuwe, gemakkelijke schoenen.

De zomercollectie is binnen, dus keuze genoeg. Ik kies uit 3-4 paar schoenen die me wel aanstaan. Binnen 10 minuten sta ik weer buiten, met nieuwe schoenen. Ze zitten heel lekker en ik ben er blij mee. Maar goed, daar wilde ik niet over schrijven…. of toch wel?

Ik schrijf nog niet zo lang voor Fief. Iedere maand is er een thema. Deze maand is het “Op pad”. Geen flauw idee wat ik daar over moet gaan vertellen.

We wonen nog niet zo lang in Maassluis, dus in deze omgeving ben ik ook niet zo bekend. Ik verzin me suf. Uit balorigheid tik ik maar eens in op Google: “Op pad.”

Wat blijkt? Er is een hele website waar allerlei ideeën in staan wat je allemaal zou kunnen doen. Veel in het buitenland. De senioren van tegenwoordig gaan gemakkelijk op pad in de Schotse Hooglanden. Uit nieuwsgierigheid kijk ik eens even verder op die website. Dan zie ik staan: De anatomie van een wandelschoen!

Wat een cadeautje. Nog nooit gehoord dat zoiets bestaat. Dat kan ik in ieder geval noemen in mijn verhaaltje. Nou zie ik mezelf niet zo gemakkelijk ergens in de bergen gaan wandelen. Maar ik vind de tegenstelling zo grappig. Ik loop een schoenenwinkel binnen en sta binnen 10 minuten weer buiten. Niet wetend dat er een hele wetenschap is op het gebied van wandelschoenen.

Inmiddels zijn we ook bij de ANWB geweest. Daar hebben ze veel boeken over wandelen in Nederland. En ze hebben een bergpad nagebootst waar je je nieuwe wandelschoenen kunt uit proberen!

Dus twee vliegen in een klap. Een artikel met een tip voor het thema ‘Op pad’ én wandelschoenen. Ik zou zeggen: veel plezier!

Op pad

Voor meer informatie 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *