Hulpmiddelen testen

door | 19 mei 2022 | Gezondheid, Vief

Er zijn allerlei hulpmiddelen om je te helpen en ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een rollator of een sta-op stoel. Maar hoe vind je het juiste? Ik deel graag wat tips over waar je op kan letten.

Tip 1

Weet goed wat je zelf wilt. Hiermee wordt bedoeld dat je weet waarvoor je een hulpmiddel wilt gaan gebruiken en hoe intensief en welke ondersteuning het je moet geven. Bijvoorbeeld bij een rollator, gebruik je hem alleen binnen of ook buiten?

Tip 2

Vraag bij verschillende bedrijven brochures aan en kijk of je de hulpmiddelen een middag zou kunnen testen. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgwinkels waar je vaak de hulpmiddelen kan uitproberen voordat je ze zelf aanschaft. Dit kan ervoor zorgen dat je in een keer het juiste hulpmiddel uitzoekt. Daarnaast kun je een hulpmiddel vaak huren om het voor een langere periode uit te testen.

Tip 3

Wanneer je het juiste hulpmiddel hebt gevonden, zorg er dan voor dat het hulpmiddel ook goed wordt afgesteld, op de juiste maat voor jezelf. Zo kan je zo optimaal mogelijk gebruik maken van het hulpmiddel die je hebt aangeschaft.

Kom je er nou niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met de uitleenorganisaties zoals de Medipoint thuiszorgwinkel of de Vegro. Of vraag om advies bij de WMO-consulent in de gemeente waar je woont. Zij kunnen je altijd nog verder helpen op het moment dat je blijft zitten met vragen.

Ga vooral op zoek naar wat het beste voor jou werkt!

 

 

Foto van Medipoint

Medipoint

Kijk hier om hulpmiddelen te kopen, lenen of te huren.

Vegro

En ook hier kun je terecht voor hulpmiddelen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Paulina

    Hallo Jackie.Ik gebruik sinds februari 2021 een rollator ivm polyneuropathie en evenwichtstoornis. De rollator is een uitkomst, ik gebruik hem thuis en buiten. Ik ga wel op zoek naar een andere rollator die ik nu heb is een basis rollator. Een meer moderne zeg maar. Ik wens je veel succes met je stage. M.vr.g. Paulina.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *