Drie generaties Saars

door | 23 mei 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

Hoe bijzonder is het om moeder, dochter en kleindochter binnen Saar aan Huis Nieuwe Waterweg aan het werk te hebben? Alle drie een zorghart. Wie zijn ze en waar staan ze voor?

Yvon 

Een dame van 69 jaar die haar steentje bijdraagt aan de maatschappij. Yvon vindt het nog lang geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten. Ze neemt de taken van de mantelzorger over, in overleg met cliënt of mantelzorger wordt dat besproken. De kwaliteiten van Yvon liggen vooral in het stimuleren en motiveren van de oudere man. Met elkaar naar buiten, koopt kleding, knipt haren, kookt en brengt structuur aan in de dag. Omgaan met dementie is voor haar een natuurlijk proces. We hopen nog lang van haar prachtige verhalen te genieten. In haar vrije tijd fietst Yvon graag en laat zich niet snel van de tafel spelen met bridgen. 

Deborah

“Zorgen voor” is Deborah, de dochter van Yvon en moeder van Angie, met de paplepel ingegoten. Ze heeft haar voorkeur voor de complexe cliënten. Zij geeft begeleiding om de structuur in het langer thuis kunnen blijven wonen te behouden. Deborah heeft engelengeduld. Met een positieve blik, lekker naar buiten, is ze de steun en toeverlaat voor de cliënt. Een stukje persoonlijke verzorging is haar op het lijf geschreven. Deborah is duidelijk in communicatie en dat is nou net wat deze doelgroep nodig heeft.  

Angie

De dochter en kleindochter van Yvon en Deborah. Angie is bij ons een van de op afroep beschikbare krachten voor de nachtdiensten. Zij heeft inmiddels haar inzet in de palliatieve zorg al meerdere malen met heel haar hart kunnen volbrengen. Fijn om een extra verzorgende IG in ons midden te hebben. Haar kennis deelt ze graag en de andere collega’s doen daar hun voordeel mee. Angie is met haar jonge leeftijd door de wol geverfd. In haar vrije tijd is ze vaak in de sportschool te vinden. 

Dank dames, voor jullie inzet!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...