Een fijn hotel

door | 24 mei 2022 | Eropuit, Vakantie

Een hotel waar wij aan paar keer geweest zijn is het Jan van Scorelhotel in Schoorl. Een echte aanrader!

Het hotel maakt deel uit van de Fletcher-groep en is prachtig gelegen, pal bij of bijna in de duinen. Het heeft een prettige entree en de kamers zijn goed. Geen  overdreven luxe maar goed om in te vertoeven. Althans, de kamers die wij ooit hebben “bewoond”. Dat waren niet de duurste omdat wij meestal gebruik maakten van een aanbieding. Dat maakte het extra leuk: heel goed betaalbaar en een goed onderkomen in een prachtige omgeving! Als ik echter de site nu nog eens raadpleeg liggen de meeste kamers in dezelfde prijscategorie.

Vanuit het hotel wandel je direct de Schoorlse duinen in, een prachtig uitgestrekt gebied met de hoogste duintoppen (50 meter) van Nederland. Een prachtige mix van strand, duinen, bos en heide. En vlak bij de zee het Parnassia, een gebied waar de zee een heel stuk het land in komt waardoor er een bijzondere flora ontstaat.

Een aantal jaren geleden heeft er een natuurbrand gewoed die een deel van het gebied zwart geblakerd heeft, echter de natuur begint zich weer langzaamaan te herstellen. Er is zelfs een speciale wandelroute langs dit gebied, de Roetroute genaamd.

Schoorl zelf is ook een lief plaatsje met in het centrum een echt klimduin, ideaal voor de (klein)kinderen.

Het prachtige kunstenaarsdorp Bergen verdient zeker ook een bezoek. Het heeft een gezellig centrum met kleine boetiekjes, originele winkeltjes en gezellige terrasjes. Bergen organiseert  jaarlijks de Kunst10daagse, een zinderend festival vol met door de kunstenaars gepresenteerde werken. Maar ook in het zomerseizoen heb ik kunstmarkten bezocht. Een leuk aandenken ziet u hierboven op de foto: een schattig vilten hoedje.

Een welgemeend advies: neem de fiets mee of huur die ter plekke. Er is niets fijners dan fietsen in de omgeving van Schoorl!

Jan van Schoorlhotel

voor meer informatie 

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Wilma

    Zeker een prachtige omgeving. Na een wandeling door de duinen ook aan te bevelen om heerlijk te gaan eten bij ‘Lekker Puh’. Gemoedelijk sfeervol restaurant, top eten, goede prijs-kwaliteit verhouding en een prettige informele bediening.

    Antwoord
  2. Sonja

    Ik heb zelf een hele mooie herinnering aan Hotel Kasteel Schaloen. Overnachten in een bijgebouw van het kasteel, met een heerlijk ontbijt. Het hotel ligt op loopafstand van Valkenburg. Ook in de omgeving is er genoeg te zien en doen. Een echt aanrader!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *