Fijn samen wandelen

door | 27 mei 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Vind je wandelen fijn, maar niet in je eentje? In de Broekpolder worden regelmatig wandelingen georganiseerd waarmee je met een gids door dit prachtige gebied kunt lopen.

Wij van Fief houden van bewegen. Lekker lopen of fietsen. En één van de plaatsen waar je dit kunt doen is de Broekpolder.

Alhoewel het gebied de Broekpolder heet, torent het juist een paar meter boven de Vlaardingervaart uit. De reden is dat dit gebied in de jaren vijftig van de vorige eeuw is gebruikt om havenslib te deponeren. Daartoe werden de grondeigenaren uitgekocht of onteigend, de boerenbedrijven verplaatst en de soms eeuwenoude boerderijen gesloopt. Het gebied werd vervolgens opgedeeld in van perskaden voorziene compartimenten (spuitvakken), waarin het Rotterdams havenslib werd gespoten. Later bleek dit havenslib ook nog eens te zijn verontreinigd met zware metalen en olieresten.  Deze vervuiling zorgde er echter voor dat het gebied ongeschikt was voor woningbouw en daardoor verder werd ontwikkeld tot het huidige recreatiegebied.

Nu 60 jaar later is het een uitgestrekt gebied vol wandel- en fietspaden en mooie natuur.

Natuurlijk kun je zelf door het gebied lopen maar waarom ga je niet lopen in een groep met een gids. De stichting Broekpolder Vlaardingen organiseert maandelijks wandelingen in dit prachtige gebied.

Details kun je vinden op de website van de stichting maar ook in de Fief agenda.

Probeer het eens en laat je verrassen!

 

Foto: Anja Moll

Broekpolder Vlaardingen

Wandelen met een gids

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *