Een feestelijke opening

door | 28 mei 2022 | Eropuit, Uitgaan

Eindelijk was het zo ver… het Stedelijk Museum Schiedam ging op zaterdag 14 mei na een verbouwing van anderhalf jaar weer open.

De weergoden waren ons goed gezind, het bleek een prachtige zomerse dag te worden. De genodigden stroomden het plein op en bleven het moment van de opening afwachten. Muzikanten verhoogden de sfeer met vrolijke muziek. Er stonden kraampjes met vruchtensappen van o.a. vlierbessen, bleekselderij/rabarber en nog enkele gezonde sapjes.

Uit een grote knalroze kubusvormige tent kwamen uit ronde gaten steeds felblauw geschoende handjes met daarin een heerlijk koekje. Die vonden gretig aftrek. Kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Die pakten de koekjes steeds aan en gingen ze aan de bezoekers uitdelen! Voor de inwendige mens was erg goed gezorgd. Broodjes, hartige hapjes en ijsjes waren er voldoende. Dametjes in een knalroze outfit liepen met schalen bijzondere lolly’s en chocoladesleutels rond. Feestelijker kon het niet!

De ingang van de ‘oude dame’, zoals Anne de Haije, directeur van het museum haar noemde, was met brede roze linten versierd die de weg naar de deur van het gebouw versperden. Zowel burgemeester Cor Lamers als staatssecretaris Gunay Uslu mochten klokslag 11 uur samen met twee schoolmeisjes de linten doorknippen. Dat verliep voorspoedig, al moest de burgemeester wel even opspringen om nog een iets te hoge slinger te kunnen doorknippen! Na de opening stond de deur wagenwijd open en stroomden de genodigden naar binnen. Een uurtje later mocht iedereen er gratis in.

Wat vooral opvalt zijn de zalen die volledig gerenoveerd zijn en van nieuwe klimaat- en lichtinstallaties voorzien zijn.  De trappenhuizen zijn spectaculair vernieuwd en de ramen weer zichtbaar. Waardoor de, in de trappenhuizen aangebrachte kunstwerken, helemaal tot hun recht komen. Een bijzondere en permanente tentoonstelling is een miniatuurwereld in het souterrain, het Panorama van Schiedam.

Het bleef die zaterdag gezellig druk.

Er blíjft veel te zien in dit mooie museum dus… kom ook eens kijken!

Stedelijk museum Schiedam

Hoera, we zijn weer open!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.