Een bezoekje?

door | 30 mei 2022 | Doen, Ontmoeten

Minters door
Minters Mantelzorg

Samen een kopje koffie drinken en een praatje maken of er gezellig op uit naar bijvoorbeeld een biljartclub?

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een vrijwilliger die dit samen met je kan ondernemen. Zo hoef je niet alleen te gaan of zijn en heb je een leuk gezelschap bij je.

Kees van der Drift is coördinator van het Vriendschappelijk Huisbezoekplus en vertelt daar over:

Vriendschappelijk Huisbezoek geeft in grote lijnen al aan waar het om gaat, maar de “Plus” verdient misschien wat uitleg. Bij Vriendschappelijk Huisbezoek komt een Humanitas-vrijwilliger bij je op bezoek. Die bespreekt met je welke hobby’s je hebt en welke levenservaringen. Op basis daarvan wordt gekeken welke vrijwilliger hier het best bij past. Je gaat dan met elkaar kennismaken door samen iets te gaan doen. Bijvoorbeeld koffie drinken of wandelen.

Bij de Plus ga je samen met de vrijwilliger ook op zoek naar een activiteit die bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een knutselclub, een ouderencafé of een wandelvereniging. De interesse van jou staat hierbij centraal. En dat is nou net die ‘Plus’: niet alleen eens per week een bezoekje. Daarmee zou de situatie uiteindelijk niet veel veranderen. We gaan proberen weer meer contacten te laten ontstaan, zodat het gevoel van alleen zijn ook op langere termijn wordt doorbroken. En zodat onze ondersteuning na verloop van tijd niet meer nodig is. Maar als dit niet lukt, dan blijven we uiteraard gewoon op bezoek komen.

Een vrijwilliger vertelt dat de ontmoetingen met haar deelnemer vaak een combinatie zijn van diepgaande gesprekken en lol hebben met elkaar.

Wil jij graag met iemand praten, voel je je alleen, of heb je net een steuntje nodig om naar een activiteit te gaan? Maak dan gebruik van het Vriendschappelijk Huisbezoek Plus van Humanitas.

Humanitas

Voor meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik zet mij graag in voor de mantelzorgers in Vlaardingen om ze in hun kracht te zetten.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...