Een zomerse cocktail

door | 31 mei 2022 | Eropuit, Uitgaan

Het is weer zomer. Tijd om een terrasje te pakken of lekker in de tuin of op je balkon te zitten. Verwen jezelf eens met een cocktail of mocktail.

De zomer is al bijna officieel en wat is dan fijner om heerlijk van het leven te genieten.  Heerlijk in je tuin of balkon, of op een terrasje in je stad. En drink eens wat anders dan een biertje of wijntje: verwen je eens met een cocktail.

De cocktail is uitgevonden in de 19de eeuw in de Verenigde Staten. De naam cocktail is waarschijnlijk afkomstig van het Franse woord coquetier, een inhoudsmaat ter grootte van een eierdopje. Deze maat werd ook gebruikt door apothekers in New Orleans om alcoholische ’tonicums’ af te meten. Het is maar een kleine stap van ‘coquetier’ naar ‘cocktail’. Alhoewel veel cocktails nu gin gebruiken als basis werd bij de eerste cocktails vooral Dutch Gin (jenever) gebruikt. Alcoholvrije cocktails worden mocktails genoemd. Een samenvoeging van de Engelse woorden Mock (nep) en cocktail 😉

Wil je zelf een cocktail of mocktail maken, kijk dan eens op deze pagina van de grootste drankverkoper van Nederland.

Zelf geniet ik liever van een cocktail in de nieuwe cocktailbar van Schiedam, met de naam POST, gerund door het enthousiaste echtpaar Joella en Marciano.  Post is gevestigd in het prachtige pand waar vroeger Hosman Fréres was gevestigd.

Proost!

Gall&Gall

Cocktails voor thuis

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *