Verlichte trap

door | 2 juni 2022 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Heb je een trap in huis? En ga je die ook op en af in het donker, zonder het licht aan te doen? Misschien is trapverlichting dan een oplossing.

Traplopen kan gevaarlijk zijn, zeker naar mate we ouder worden. De coördinatie wordt soms wat lastiger, we zien wat minder goed en de spieren worden wat strammer waardoor een trap soms een “struikelblok “ kan worden. Zeker in de nacht, als je eigenlijk niet het licht op de overloop aan wil doen omdat je niemand wilt wakker maken. Een misstap is dan snel gemaakt.

Tegenwoordig is daar een mooie en slimme oplossing voor namelijk trapverlichting. Met bijvoorbeeld LED verlichting op de trap zorg je voor meer veiligheid en de verlichting zorgt daarnaast voor een mooie sfeer. Mooi meegenomen daarbij is dat LED-lampen de meest energiezuinige keuze voor trappen is omdat ze zo lang meegaan!

Het plaatsen van verlichting met een sensor zorgt ervoor dat de verlichting aan gaat op het moment dat je de trap op of af gaat. Je kunt kiezen voor verlichting die je aan sluit op het lichtnetwerk of kiezen voor verlichting welke op een batterij werkt.

Er zijn verschillende vormen en soorten van verlichting op de trap. Laat je goed voorlichten en doe gedegen onderzoek op bijvoorbeeld verschillende websites. Ben je handig dan kun je het wellicht zelf instaleren maar er zijn ook bedrijven die het tegen betaling instaleren.

Steek je licht eens op wink

Bol.com

Meer informatie

[print-me title="Print dit artikel" target=".printartikel"/]

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al 12,5 jaar werk ik als WMO consulente. Het persoonlijke contact met cliënten en het samen zoeken naar een passende oplossing voor hun vragen, vind ik het leukste om te doen. Thuis zoek ik mijn ontspanning in tennis en leuke dingen doen met mijn gezin.

Reacties

2 Reacties

 1. Quinten

  In onze kledingskast hebben wij “motion LED lichtstrips” van AliEpxress. Deze kleine dingen werken op batterijen en gaan aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

  Je kunt ze opplakken met dubbelzijdig tape en middels magneten zijn ze makkelijk eraf halen om de batterijen te vervangen. Wellicht een goedkoop alternatief, alhoewel ze geen gezellig licht geven.

  Antwoord
  • Sonja

   Beste Quinten,
   Ik voel dat er hier nog een artikel aankomt 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...