Zomer/winter?

door | 3 juni 2022 | Fiefjes, Verhalen

Zomer is een relatief begrip. Als het hier zomer is, is het  ergens anders winter. En andersom. Dat is een reden waarom wij vaak in de winter naar Afrika gingen.

We zijn in veel woestijnen geweest en hebben daar met regelmaat ook gekampeerd. Met en zonder tent. Het is vaak te warm om een tent op te zetten. Een woestijn is niet altijd overal leeg en kaal. Er zijn ook begroeide gebieden.

Ooit waren we in een “bushbush “achtig gebied. En het was erg warm. Door de lichte begroeiing konden we nog enigszins in de schaduw zitten. Met onze mede reizigers hadden we kleden op de grond gelegd en zo gingen wij “lunchen”.  Eén van ons was een wetenschapper. Hij had allerlei meetapparatuur bij zich. Het was 52 graden!

We waren een beetje aan het overleggen wat we die middag zouden gaan doen. Inmiddels waren er twee van ons in slaap gesukkeld. Ik trok me even terug om iets voor mezelf te gaan doen (plassen). Toen ik terug kwam waren er nog twee in slaap gevallen.

Dan maar siësta houden? Dat vond ik juist zo stom! Siësta doe je in Spanje, wij zijn nuchtere Hollanders. Maar een paar uur later werd ook ik weer wakker wink

Het werd tijd om naar huis te gaan. Na een lange reis kwamen we midden in de nacht in Nederland aan. Het was -10 graden. Dat was dus een verschil van 62 graden! Thuisgekomen bleek de verwarming niet te werken. Er was maar 1 oplossing: naar bed!

’s Morgens om 08.00 uur ging de deurbel. Twee monteurs! “De verwarming is kapot, die komen we even repareren!” Huh?? Wij hadden niet gebeld. Maar ik was niet zo dom om dat te zeggen. Ze waren van harte welkom!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *