Ja ja…

door | 4 juni 2022 | Fiefjes, Verhalen

De Fief hoofdredactie moet gedacht hebben: ‘hij zit lang in Spanje’. Ja, ja. En hij is opa, dus kan hij wel een artikel schrijven over Opa- en Omadag. Ja, ja.

 

Op zich een nobele gedachte. Ja,ja, ware het niet dat ik van het bestaan van die dag niets wist! Dus even gegoogeld en jawel, die dag bestaat echt. Ja,ja…

Op 4 juni is het nationale Opa- en Omadag. Dit bestaat sinds 2004 in Nederland.

Wat is het doel van deze dag? Nou, eigenlijk heel gewoon: opa en oma worden in het zonnetje gezet. Ja, ja. Overigens is het in Spanje op 26 juli Opa- en Omadag. Dus veel landen hebben hun eigen datum. Maar waarom schrijf ik steeds ‘ja,ja’?

Onze Spaanse kennissen staan al jaren naast ons op de camping. Wij spreken weinig Spaans, maar begrijpen wel ongeveer wat er bedoeld wordt. Dan zeg je al gauw ‘ja, ja’ in het Nederlands, ten teken dat je het begrijpt.

Zij hebben twee kleinkinderen en die roepen vaak: ja,ja! En wat betekent dat nou in het Spaans? Jawel, ja,ja betekent oma! Dus telkens als wij heel begrijpend ‘ja,ja’ zeiden, zeiden we eigenlijk, oma!

Overigens schrijf je dat op zijn Spaans Yaya. Het is een koosnaampje, want in het Catalaans is oma abuela en opa is abuelo.

De fout van ‘ja,ja’ maken wij niet meer. En als het dan toch per ongeluk gebeurt wordt er hard om ons gelachen.

Ja ja…

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Willy

    Jan wat grappig. Ik zag op 4 juni een bord bij een winkel staan met “oma en opa dag” erop. Ik dacht: wat die winkelier nu weer verzint???? Maar het blijkt dus echt te bestaan!
    Zal het volgend jaar mijn kleindochter influisteren!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *