Bruin uit een potje?

door | 7 juni 2022 | Gezondheid, Vief

De zomer is in aantocht! Heerlijk om weer dunne jurkjes aan te trekken en lekker in het zonnetje te gaan zitten. Of toch niet?

Voor mij geldt dat inderdaad niet (meer). Nog niet zo lang geleden zat ik tegen beter weten in graag in het zonnetje om een bruin huidje te kweken. Mijn huid is nu oud en droog geworden en wordt voortdurend ontsierd door blauwe plekken wat te maken heeft met langdurig gebruik van astmamedicatie. Dus leuke zomerjurkjes tot op de knie kan ik wel vergeten. En ik heb er wat!!!

Dus ik heb m’n toevlucht gezocht in “bruin zonder zon”. Sowieso beter dan je huid blootstellen aan de zon. Krenterig als ik kan zijn kocht ik, overigens op advies van iemand die dat merk gebruikte, een goedkope tube bij het Kruidvat.

Ik ging met vakantie dus smeerde mijn benen zorgvuldig in met het spul. Na een tijdje begonnen ze lekker te verkleuren en de eerste dagen leek het een goede keuze. Het bleef zelfs zitten na het douchen. Tot ik ontdekte dat het heel raar verdeeld zat op m’n huid. Er ontstond een soort van slangenpatroon. Ik wist niet hoe snel ik het er af moest wassen maar dat ging niet zomaar in een keer. Ik moest de rest van m’n vakantie met dat rare patroon op m’n benen rond blijven lopensmile

Thuisgekomen heb ik me laten voorlichten door vriendinnen die bruin zonder zon zelfs voor hun gezicht gebruiken. Die raadden me aan een duurder merk te kopen. Dat  heb ik gedaan: Biodermal Sun Kissed.
Bij de kassa bleek het in de aanbieding en daardoor niet eens veel duurder dan die vieze goedkope tube.

En….. mijn benen zien er met dit spul als door de zon gekust uit zolang je niet op mijn blauwe plekken let. Ook na een paar dagen!

Elle

De  11 beste zelfbruiners voor een zomerskleurtje

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *