Zomer bij de molens

door | 13 juni 2022 | Eropuit, Uitgaan

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat is precies de tijd om leuke dingen te ondernemen.

Vandaag neem ik jullie mee in mijn artikel naar Kinderdijk en waarom het de moeite waard is om in de zomer daar naartoe te gaan. Kinderdijk staat sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst. Ze staan op deze lijst omdat het een systeem is van molens en gemalen die er voor zorgen dat de grond al eeuwen droog blijft.

Plan je dagje Kinderdijk vooraf. Zo kan je online op de website al kaartjes kopen. De eerste stap is een datum kiezen, dan kan je aangeven voor welke leeftijden je kaartjes nodig hebt en je aankomsttijd. Als laatste stap vul je je persoonlijke gegevens in. Het is wel handig om van te voren na te denken hoe je afreist naar Kinderdijk, dit kan heel makkelijk per trein of bus, maar ook met de auto want je kan bij het kopen van je kaartjes ook je parkeerticket kopen.

Wat kun je verwachten van je bezoek aan Kinderdijk?
Van de 19 molens die je op Kinderdijk kan zien, kun je er bij twee naar binnen die zijn omgetoverd tot een museum. Naast de museums kun je ook een rondvaart maken met een boot langs alle molens. Ook is er een drijvende tentoonstelling te bewonderen, die gaat over watermanagement en klimaatveranderingen. Daarnaast kun je ook naar een film over Kinderdijk en de geschiedenis ervan. En wanneer je na dit alles trek hebt gekregen is er natuurlijk ook nog een restaurant, waar je lekker even kan uitrusten en wat kunt eten.

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te doen is in Kinderdijk, neem dan zelf eens een kijkje. Veel plezier!

Kinderdijk

Meer informatie en tickets

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *