Zomervakantie

door | 14 juni 2022 | Eropuit, Uitgaan

Mevrouw Jansen woont in een servicewoning. Daar woont ze nog niet zo lang. En zij gaat in de zomer niet op vakantie.

Tot voor kort woonde ze nog zelfstandig in een eengezinswoning met een tuin. Samen met haar man regelde ze nog alle zaakjes zelf. Maar sinds kort is ze alleen. Haar man is helaas overleden.

Ze vindt het moeilijk om haar leven alleen in te richten. Ze is bang om te vereenzamen. Daarom vonden de kinderen het beter als ze ging verhuizen naar een woning waar altijd zorg in de buurt is. De kinderen gaan twee weken op vakantie. Vanmiddag komen ze op bezoek om afscheid te nemen. Zij zorgen altijd goed voor haar. Daarom gunt ze hen die vakantie.

Als de kinderen weer naar huis zijn is mevrouw Jansen blij. Ze hadden een grote verrassing voor haar! Gedurende die twee weken dat zij afwezig zijn hebben de kinderen een aantal uitstapjes voor haar geregeld. Er zijn een paar vrijwilligers die haar op komen halen.

Ze gaat een keer zwemmen, een keer fietsen en ook nog een keer wandelen. Ze woont vlak bij een natuurgebied, dus dat komt mooi uit. Ze is haar hele leven altijd heel sportief geweest en dat mist ze wel nu haar man er niet meer is.

Als laatste gaat ze in de tweede week met iemand naar een Japans restaurant. Ze heeft nog nooit Japans gegeten. Dan moet je op een briefje invullen wat je wilt eten. Ze vind het heel erg spannend.

Gelukkig is ze ervan overtuigd dat haar kinderen het allemaal goed geregeld hebben. Daar vertrouwt ze op. Dan zal ze ook veel verhalen hebben te vertellen als de kinderen weer terug zijn. Zo voelt het alsof ze zelf ook op vakantie gaat.

Rijksoverheid

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *