Lighthockey voor 50+

door | 15 juni 2022 | Doen, Sporten

Dat bewegen belangrijk is, vooral voor ouderen, is wel algemeen bekend. De beweeg-professor Erik Scherder is in Nederland de grote promotor voor “bewegen”. Daarvoor heeft Evergreen een “beweegsport” voor 50 plussers, die we Lighthockey noemen.

Het lijkt op hockey maar er zijn ook veel verschillen. De aandacht bij Lighthockey ligt vooral op bewegen, het soepel houden van spieren en gewrichten en voorkomen van blessures. Het is daarmee uitermate geschikt voor mensen die wat ouder worden. Hockeyervaring is niet nodig, omdat het gemakkelijk aan te leren is en iedereen naar eigen kunnen al snel mee kan doen.

Professor Scherder pleit ervoor dat iedereen dagelijks voldoende tijd aan bewegen besteedt. Een uitspraak van hem is: Maak van bewegen prioriteit nr 1. Daarbij moet er wel voor gezorgd worden dat het leuk blijft. Het beste is dan ook om een eigen beweegprogramma te volgen.

Lighthockey is bij uitstek een mooi onderdeel van zo’n beweegprogramma. Het is een buitensport, je doet het met anderen, er is veel aandacht voor bewegen, het bevordert een goede werking van het hart en het ademhalingssysteem, het is leuk! Ter afsluiting is er altijd een partijtje; ook 50 plussers willen dat niet missen. Na de training wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waardoor je elkaar beter leert kennen en wat je plezierige contacten kan opleveren. 

Lighthockey vindt iedere dinsdagochtend plaats van 10 tot 11 uur, praktisch het gehele jaar door. Iemand die geïnteresseerd is in deze manier van bewegen kan vrijblijvend een keer meedoen om te weten te komen of het inderdaad iets is voor hem of haar.

Ook bestaat bij Evergreen de mogelijkheid van een aparte “uitprobeertraining” voor een  groep die daarin geïnteresseerd is.

Het zelf doen is de beste manier om te ervaren hoe nuttig en leuk Lighthockey is!

Lighthockey Evergreen

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Al een aantal jaren verzorg ik met veel plezier de lighthockey-training bij Evergreen. Belangrijker is, dat ik ondervonden heb dat de deelnemers er ook plezier aan beleven.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *