Hoe drinkt een eekhoorn?

door | 18 juni 2022 | Fiefjes, Verhalen

Is dat nou zo interessant om te weten. Er zijn momenteel grote problemen op de wereld, energieprijzen rijzen de pan uit, de inflatie is hoog, oorlog in Oekraïne, nieuwe dreigende corona uitbraak. En dan schrijf ik over eekhoorns.

Nou, ik dacht, gewoon even iets heel anders, iets luchtigs, iets ontspannends.

De eekhoorn heeft een hoog knuffelgehalte. Ze bewegen sierlijk en zijn leuk, hebben een leuk uiterlijk, zijn klein en kundig in bomen. Ze leven voornamelijk in omgevingen met veel bomen. Op het strand heb ik nog nooit een eekhoorn gezien die met zijn handdoekje in het zonnetje ging liggen.

Hoewel ze wel bruin zijn, soms tegen zwart aan. Maar dat is niet van de zon.

Maar aai nooit een eekhoorn. Ze bijten over het algemeen onmiddellijk en kunnen met zo’n beet vervelende ziektes overbrengen. Ze zijn erg schichtig, er loert altijd gevaar van roofvogels, katten en andere roofdieren.

En toch, en toch: ze zijn zo leuk!

Voor onze caravan in Spanje staat een grote dennenboom. Zodra wij aankomen op de camping zetten wij een bakje met water tegen de stam.

We staan daar doorgaans bijna 3 maanden. Een paar uur nadat het water is neergezet hebben zij dat al in de gaten. Iedere morgen en namiddag is het een komen en gaan van eekhoorns die komen drinken. Maar hoe drinken zij?

Dat doen zij op hun kop! Moet je voorstellen, je hangt met je kop naar beneden boven het waterbakje en maar drinken.

Moet je eens proberen. Ga op je handen staan, zet een bakje water onder je hoofd en probeer te drinken. Gaat geheid helemaal fout. Zo niet bij die kunstenaar, bij de eekhoorn.

Wij genieten iedere dag opnieuw van dat schouwspel.

Filmpje

Vind je het leuk om te zien, bekijk dan het filmpje.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *