Zomer, zon & fijne kleuren

door | 27 juni 2022 | Gezondheid, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Deze week is de zomer officieel begonnen. Wat een fijn vooruitzicht én we hebben al zulke heerlijke dagen gehad. En wat ook zo fijn is, zijn die zalige zomeravonden!

In de zomer  staat alles in het teken van licht, de langste dag. De zon staat op het hoogste punt, ze straalt van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat. Die zon is toch een magisch fenomeen, ze bepaalt het ritme van de seizoenen, de lengte van de dagen, ze schenkt ons licht en warmte en energie om te leven en te groeien.

En de zon geeft ons leven ook kleur, letterlijk en figuurlijk. Om kleur te zien heb je licht nodig en in de zomer, wanneer de zon uitbundig schijnt, kun je dit extra goed merken. De kleuren om je heen worden feller en intenser. Een strakblauwe hemel, gele zonnebloemen, groene weides en oranje sinaasappels.

Ik ben dol op kleur: de combinatie oranje, roze & rood (de meer energieke kleuren) maar ook blauwtinten en groen (de meer kalmerende kleuren) vind ik geweldig.

Naast je persoonlijke voorkeur voor kleur, vertelt kleur je ook zoveel meer…… Het is eigenlijk heel simpel; kleur beïnvloedt je humeur, je emoties, je gedrag en ook je prestaties. En het zegt iets over jou als persoon. Ben je meer een iemand die binnen de lijntjes kleurt of juist graag daarbuiten😉Beiden zijn natuurlijk helemaal goed!

De zomer is ook altijd een moment van reflectie. Wat meer afstand van de dagelijkse routine, meer leven in het moment en aandacht voor de natuur, leven op de seizoenen, oogsten wat je eerder het jaar hebt gezaaid en daar met een ieder die je lief is van genieten.

Volgens mij noemen ze dat VAKANTIE.

Fijne zomer!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...