Vakantietijd, al geboekt?

door | 2 juli 2022 | Fiefjes, Verhalen

Wij als Fief-redactie zijn op leeftijd. Net als onze trouwe lezers. Jullie kunnen natuurlijk allemaal nog de tijd van werken heugen.

Gewoon een 40-urige werkweek en een paar weken vakantie per jaar. Eerst 2 weken, later 3 weken en met de Arbeidstijd Deeltijd Verkorting, de zogenoemde ADV dagen, werden dat vaak meer dagen. En wat keken we uit naar de vakantie, de laatste weken aftellen. Even helemaal uit de sleur, het werk, het huishouden. Mooie andere omgeving. En alle collega’s hadden hetzelfde gevoel. Eigenlijk begon de vakantie al weken voor het vertrek. Waar ga jij naar toe?

En dan op vakantie, in het hoogseizoen, de duurste tijd, ja, want de kinderen zaten op school. Zonder kinderen kon je buiten het hoogseizoen, veel goedkoper!

Natuurlijk naar plaatsen waar de kinderen het plezierig hadden.

Eenmaal op de vakantieplek naar een telefooncel. Wat?? Ja, een telefooncel die nu in het museum staat. Want de ouders wilden weten of je veilig was aangekomen. Dan naar het postkantoor, geld wisselen voor de valuta van het land waar je verbleef. Met een betaalcheque/girobetaalkaart wachten in lange rijen voor het loket. Herkenbaar??

Vervolgens kaarten kopen. Kaarten kopen?? Ja, kaarten van de omgeving of bezienswaardigheden om naar familie en vrienden thuis te sturen. En dan nog meer?? Ja, souvenirtje kopen voor het thuisfront. En dan naar huis en niet zelden aan de grens alles uitpakken. Want stel dat je gesmokkeld had.

Hoe anders is dat nu? Bellen met het thuisfront met de mobiele telefoon vanuit je luie stoel. Overal de euro, open grenzen, pinnen, facetimen, facebooken, appen, mailen, enz.

De afgelopen 45 jaar is een ware revolutie geweest. Waar staan we over 45 jaar?

Veel plezier als je met vakantie gaat!!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *