Een zomer vol passie

door | 4 juli 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Ik kreeg een berichtje van de redactie: ‘Het thema deze keer is passie. Dat moet niet moeilijk voor jou zijn’. Ik moest er hartelijk om lachen.

Passie betekent ‘hartstocht’. Een passie is iets wat je doet en wat betrekking heeft op het hart. Een actie waar je gewoonweg heel blij van wordt. Of dit nu uitslapen is, koffiedrinken, reizen of schilderen. Intimiteit en seksualiteit, daar worden ook veel mensen heel blij van.

Er kan veel veranderen naarmate je ouder wordt. Je lijf verandert van binnen en van buiten. Misschien voel je dat je minder soepel bent geworden. Mogelijk heb je te maken met een chronische ziekte of vermoeidheid.

Ook komen met het ouder worden seksuele klachten vaker voor. Maar dat zegt niets over een verminderd verlangen naar intimiteit! Of over jouw verlangen naar samenzijn en de liefde met elkaar vieren en bedrijven. Misschien is het veranderd in de loop der jaren. Is het zelfs beter geworden omdat er meer tijd en aandacht voor elkaar is. Hartstochtelijk met elkaar vrijen gaat niet over wilde seks. Het gaat over in verbinding zijn. Met jezelf en met de ander. Vanuit die intimiteit met passie jullie liefde voor en met elkaar vieren.

Het kan zijn dat je al een poosje alleen bent. Omdat je partner is overleden, omdat je gescheiden bent. Of omdat er op dit moment gewoonweg niemand in je leven is. Maar misschien heb je wel zo nu en dan behoefte aan intimiteit. Er zijn nog veel taboes te doorbreken. En dat begint bij jezelf; durf jezelf het verlangen naar intimiteit toe staan.

Ik wens jou een passionele zomer! Doe waar je zin in hebt: of dit nu uitslapen, koffiedrinken, reizen, schilderen of vrijen is. Doe het met passie!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.