Hoe versterk ik mijn Vuur?

door | 7 juli 2022 | Gezondheid, Vief

Gezondheid door
La Solvo

En toen was het Zomer! De zomer is verbonden met het Vuur element. Ik vond het toepasselijk om hier wat over de schrijven omdat het thema van Fief nu Passie is. Passie = Vuur!

De zomer is het gevoel van eindeloos buiten zijn, van terrasjes, luchtige kleding, gezelligheid en veel lachen. Het is meestal warm en lang licht. Dit alles voedt je vuurelement: je passie en je gevoel van verbinding met anderen.

In mijn praktijk zie ik regelmatig dat dit Vuur element niet in balans is. Bijvoorbeeld zijn er hartklachten maar ook emotionele klachten. Ik zie dan dat het moeilijk is om plezier te hebben in het leven, dat verbinding maken met anderen moeilijk is en zelfs je veilig voelen lastig is. Dán is het Vuur element uit balans. Jouw Passie is (tijdelijk) gedoofd.

Zo voed je je Vuur: 

  1.  Zorg voor voldoende beweging. Vuur heeft te maken met circulatie, het rondpompen van energie door je lijf. Denk aan wandelen, fietsen of yoga.
  2.  Maak van slaap je prioriteit. Een van de 1e signalen van een verstoord Vuur element zijn slaapproblemen. Neem gerust contact met mij op mocht je hier aan willen werken. 
  3.  Hitte vermijden en koelen. Dit doe je door niet te lang in de zon te zitten, maar dit kan je ook doen via je voeding. Koffie, roken en alcohol zijn enorm verhittend in je lichaam. Net als knoflook, gember, kaneel en peper. Voeding die verkoelend werken zijn komkommer, waterkers en sla. Ook watermeloen, citroen, spinazie, munt, dille en basilicum zijn verkoelend.

 Ik wens je veel energie en levenskracht toe zodat je stralend en vol Passie de zomer doorkomt!

La Solvo

meer informatie

[print-me title="Print dit artikel" target=".printartikel"/]

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben Claudia Willemse. Ik werk als VoetreflexPlustherapeut. Ik ben een Doodle liefhebber. Mijn hobby’s zijn tekenen & schilderen, lekker koken en eten met vrienden. Mijn motto is: “Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten”

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...