Mijn passie

door | 12 juli 2022 | Doen, Hobby's

Hoewel ik erg verslingerd ben aan het golfspelletje, is zingen toch wel mijn grootste passie denk ik.

Ik ben met klassieke muziek grootgebracht. Als kind vond ik dat verschrikkelijk maar op latere leeftijd ben ik het erg gaan waarderen.

Rond m’n 20e ging ik met een tante mee naar een oratoriumkoor dat op dat moment de Johannes Passion instudeerde. Ik vond dat prachtig maar voelde me niet zo thuis tussen al die “ouwetjes” en ben er al vrij snel mee gestopt.

Op m’n 40e heb ik samen met een collegaatje een koor voor vrouwen van rond de 40 opgezet. Daar heb ik jaren met plezier gezongen. Maar toen we opnieuw Bohemian Rapsody gingen instuderen, waarmee we al veel eerder op het podium in Paradiso Amsterdam hadden gestaan, vond ik het genoeg.

Een tijdje later bezocht ik een uitvoering van een oratorium koor waarin een collega van mij zong en was ik verkocht. Prachtig!! Ik vind het heerlijk om wat moeilijkere stukken in te studeren met 4 partijen of soms zelfs 8. Bijvoorbeeld in de Mattheüs Passion.

Momenteel zing ik bij Toonkunst Schiedam en studeren we “The Armed Man, a mass for peace” van Karl Jenkins in. Een stuk dat ik al eerder gezongen heb. Maar bij dit soort muziek is het altijd een feestje om je er opnieuw in te verdiepen en het met elkaar weer mooier neer te kunnen zetten.

Dit stuk werd opgedragen aan de slachtoffers van Kosovo en is deels gebaseerd op een katholieke mis. Maar het bevat naast fragmenten daaruit ook teksten uit andere religieuze bronnen waaronder de Islamitische oproep tot gebed, de Bijbel en de Mahabharata (India). Het is een heel emotioneel stuk en heel fijn om te zingen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens luisteren op een dinsdagavond om 20.00 uur in de dorpskerk van Kethel, Noordeinde 10, Schiedam.

Zingen is voor mij genieten.

Toonkunst Schiedam

We maken van muziek een belevenis!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb een lieve zoon en schoondochter en sinds bijna 2 jaar is een heel lang gekoesterde wens in vervulling gegaan door de komst van een prachtige kleindochter waar ik enorm van geniet. Daarnaast houd ik heel erg van zingen en golf.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.