Zomerrooster

door | 18 juli 2022 | Fiefjes, Tips

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Sinds afgelopen week hebben onze kinderen zomervakantie. Ik weet dat gevoel nog zo goed van vroeger. Zes weken geen school, niet de wekker hoeven zetten, geen verplichtingen, laat naar bed, lummelen en lanterfanten, heerlijk!!

Precies zoals een vakantie voor mij moet zijn. Toen ik 2 jaar geleden mijn baan in loondienst beëindigde en startte als ondernemer voor Saar aan Huis, had ik mij ook steevast voorgenomen om met (alle) vakanties van de kinderen een aangepast werkrooster in te zetten. Tenslotte ben je als ondernemer ‘eigen baas’, hoef je geen vakantiedagen in te zetten en bepaal je zelf je agenda. Op de een of andere manier blijkt dat tóch lastiger dan gedacht 😉 Ik denk dat het ook met je energie balans te maken heeft. Iets met Yin & Yang………

Tijdens de zomermaanden (maar ook gedurende de rest van het jaar) is de Yang energie duidelijk voelbaar: Yang energie is actief, een “mannelijke” energie: stralend als de zon, geven, inspannen, warm, zuurvormend en naar buiten gericht. Onze maatschappij is ook zo ingericht. Ik zeg wel eens: we staan altijd “aan”.

Yin energie is de tegenhanger van yang. Het is vrouwelijke energie: meegaand, verstillend, nemen, ontspannen, basisch en naar binnen gericht. Zeg maar zoals de vakantie voor de kinderen is (en ook in mijn herinnering).

Dat zomerrooster waar ik op zit te azen is dus meer een transitie van de Yang energie naar de Yin variant. Nou, ik weet wat mij te doen staat… Lekker veel fietsen, wandelen, naar het strand, een Yogaatje of meditatie of gewoon lekker voor je uit staren en een beetje mijmeren.

Met het heerlijke zomerweer denk ik zomaar dat het heel goed gaat lukken. Alles een versnelling lager en genieten!

Doen jullie mee?!

 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.