Passie voor film

door | 20 juli 2022 | Eropuit, Uitgaan

Al 40 jaar lang heeft Schiedam een cinema die wordt gerund door bevlogen vrijwilligers met een passie voor film. Vier het jubileum van deze fijne bioscoop samen met Fief!

Wenneker cinema, gevestigd in het prachtige Wenneker pand is een kleine bioscoop met een gevarieerd aanbod, van speciale producties tot grotere films die je hier nogmaals kunt bekijken. De gemoedelijke sfeer en de bar die tot 01:00 uur open is maken een bioscoopbezoek hier tot een avondje uit.

Wenneker cinema begon in 1982 als filmclub Schiedam gevestigd in het pand “De  Teerstoof” in de Nieuwstraat naast de grote kerk van Schiedam. Gerund door een groep bevlogen vrijwilligers groeide het bezoekersaantal snel en werd ook het filmhuis steeds professioneler. In het begin van deze eeuw hing het voortbestaan van de filmclub aan een zijden draadje, toen bleek dat ze “De Teerstoof” moesten verlaten. Een periode van onzekerheid brak aan, waarbij steeds nieuwe mogelijke locaties de revue passeerde. Uiteindelijk streek de filmclub in 2011 neer in het Wenneker pand en veranderde het de naam naar “Wenneker cinema”. De uitgebreide geschiedenis van dit filmtheater vind je hier

Het aanbod van Wenneker cinema varieert van kwaliteitsfilms van over de hele wereld, typische filmhuisfilms, en thema-avonden over bijvoorbeeld filosofie.

Wil je ook eens kennismaken met Wenneker cinema?
Fief mag 4  vrijkaarten weggeven voor één van de voorstellingen. Stuur voor 1 augustus 2022 een email naar info@fief.nl met in de titel Wenneker cinema.

Geniet van je film en ga na afloop nog wat lekkers drinken in de bar.

Wenneker cinema

Hier kun kun je het programma bekijken en kaartjes boeken.

Iedere woensdag de nieuwsbrief met het nieuwste aanbod van Wenneker cinema in je mailbox? Klik dan op deze link

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.