Beeldende verbeelding

door | 22 juli 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Heb je de die grote blauwe tulpenvaas gezien, rijdend op de A13 langs Delft? Verrassend toch? Die wilden wij wel eens van dichtbij bekijken.

Onze zoektocht naar die tulpenvaas eindigde bij landschapspark Land Art Delft. Weer zo’n prachtige pareltje van Delft. (zie ook Delftse Hout/Heemtuin).

Het bleek een fraai aangelegde beeldentuin, liggend in een behoorlijk groot stuk poldergebied (Midden-Delfland). Allerlei (inter)nationale kunstenaars vertonen hier hun prachtig sculpturen met het thema ‘Landschap als geheugen’.  Wij vielen van de ene in de andere verbazing: zoals nimfen in het water, auto op zijn kant, opgestapelde bollen van hout en een heel groot bijenhuis met dakterras.

Daar, aan de rand van het landschapspark, is de grootse tulpenvaas ter wereld te vinden.  Hij is wel 12 meter hoog! Om er te komen moet je er wel een stukje voor wandelen. Maar al drentelend langs andere kunstwerken is dat geen straf. 

Dat is juist het wonderlijke van deze tuin, door de rust, de ruimte, de vergezichten, samen met beeldende kunst is het een magnifiek gebeuren. Wij hebben er heel onverwachts, een aantal uurtjes doorgebracht.

Praktische informatie

Het is vrij toegankelijk. Handig is om zelf iets te eten/drinken mee te nemen. Er zijn informatiepanelen en een lange- en korte wandelroute (binnenring 33 en buitenring 24 beelden). Op de binnenring ligt grind. Je vrij bent om de beelden van dichtbij te bekijken.

Er worden ook rondleidingen aangeboden en er is een kunstrouteboekje te koop. De stichting Land Art Delft heeft ook een galerie (open zat/zon 12.00-17.00u. Er is gratis parkeergelegenheid, binnen en buiten het hek.  Buiten het hek: TOP Ackerdijkse bos, Rotterdamseweg 195 Delft, ligt er naast.

Samen met het polderlandschap en de moderne kunstwerken is het vrij uniek te noemen. Nieuwsgierig geworden, laat je net als ons verrassen!

Reisreport

Meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *