Muzikaal in de auto

door | 25 juli 2022 | Doen, Hobby's

Minters door
Minters Mantelzorg

Overal om ons heen horen we muziek. Ook in de auto hebben we vaak de radio aan. Muziek kun je in veel vormen gebruiken, maar je kunt er ook spelletjes mee spelen in de auto. Heb jij je vakantie playlist al klaar staan?

Muzieknostalgie

Maak allebei een lijst met je favoriete nummers uit de tijd waarin je bent opgegroeid. Zoek daar vervolgens de instrumentale versies van en zorg dat je die in een afspeellijst op bijvoorbeeld je telefoon hebt staan. Ga vervolgens los op elkaars muziek en probeer zo snel mogelijk elkaars liedjes te raden. Dat betekent artiest én titel! Een leuke variant van dit spel is van je favoriete nummers alleen een stuk van de tekst opschrijven en die, zonder melodie, voor te lezen. Eens kijken of de ander de teksten kan herkennen! Dit kan alleen de bijrijder doen!wink

Karaoke

Wat gebeurt er als je samen een liedje zingt en ineens het volume wegdraait? Zingt je partner dan nog goed in het ritme mee als je het volume weer opendraait? Test je ritmegevoel en beleef lol aan dit hilarische spelletje. Schuilt er stiekem een zangeres in jou? Spreek bijvoorbeeld af dat, wanneer er voor de derde keer een fout is gemaakt, de ander een liedje moet zingen voor iedereen in de auto. Ditspel voor onderweg in de auto is zo voor iedereen!

Variant

Nog een leuke variant op het voorlezen van teskten van liedjes is het neuriën van liedjes en de ander die het dan moet raden.

Dat wordt een gezellige rit in de auto!

Seniorenweb

Voor het maken van een playlist

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik zet mij graag in voor de mantelzorgers in Vlaardingen om ze in hun kracht te zetten.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.