Passie of liefde?

door | 26 juli 2022 | Fiefjes, Verhalen

Laatst schreef ik al over mijn passie zingen en gaf aan dat dat naast golf, toch wel mijn grootste passie was. Nu ik er nog eens over nadenk geloof ik dat de liefde voor mijn kleindochter met stip de lijst aanvoert!

Wat is dat een bijzonder gevoel en wat brengt dat soms een heftige emoties mee. Ik heb zelfs de indruk dat die nog heftiger zijn dan destijds bij mijn zoon. Een indruk die door veel opa’s en oma’s gedeeld wordt.

Die kleine meid is wel een beetje mijn redding in het nog steeds grote verdriet om het verlies van mijn man. Met haar tweeënhalf jaar begrijpt ze niet waar opa nu is maar is hij tegelijkertijd voor haar nog steeds hier aanwezig. Ze noemt hem herhaaldelijk en geeft zijn foto regelmatig een kusje. Dat voelt goed. Wij proberen opa zo goed mogelijk deel uit te laten maken van haar leven.

Misschien juist daarom is onze band zo sterk. Als zij bij mij is hoeven we elkaar met niemand te delen en kunnen helemaal in elkaar opgaan. Het begint al als ze gebracht wordt en ik doe de deur op een heel klein kiertje open. Dan begint ze al te rillen van de spanning en het plezier.

Meestal gaan we samen eerst ontbijten en kletsen we er vrolijk oplos. Want kletsen kan die kleine al geruime tijd. Ze bedient zich van complete volzinnen. Elke keer opnieuw ben ik weer verbaasd door wat ze allemaal zegt. Daarnaast heeft ze een ruime fantasie waardoor we zonder de benodigde attributen allerlei scenes kunnen spelen. Deze week vlogen we (zij op mijn rug) naar Barcelona waar zij lekker ging poedelen in zee. Daarna speelden we dierenkliniek met de knuffels en speelden verstoppertje met de katten. En zo gaat het de hele dag maar door.

Zij is onvermoeibaar en ik geniet met volle teugen van mijn grootste passie!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *