Techniek staat voor niets

door | 5 augustus 2022 | Fiefjes, Tips

Maar hoe ga ik dat nu goed omschrijven? Het leven hangt eigenlijk van techniek aan elkaar.

De auto’s rijden op elektriciteit. Met navigatie, je hoeft niet meer naar de weg te vragen. Achteruit rijden gebeurt met behulp van een camera. Rechtdoor rijden doe je m.b.v. rijstrook begeleiding. En wij hebben e-bikes, heerlijk relaxed fietsen, met op onze telefoon de navigatie.

Ben je slecht ter been dan neem je een traplift of laat een lift aan het plafond maken. De verlichting doen we aan en uit vanuit de luie stoel, de gordijnen dicht en open zonder op te staan. Het zware huishoudelijke werk is grotendeels overgenomen door de techniek. Ik heb al eerder geschreven over de stofzuiger robot.

Er is al een supermarkt waarbij je de boodschappen meteen in de tas doet, honderden camera’s leggen vast wat je hebt gekocht. Scannen was al mooi, maar dit is nog geavanceerder.

Kinderen kunnen op afstand les krijgen, gewoon thuis. Vergaderen gebeurt digitaal. Een vakantie boek je achter de PC. Kaartjes voor de bioscoop of theater ook. We hebben de televisie, Netflix enz. enz. enz.

Wat hebben we het toch moeilijkwink, alles wordt voor je gedaan en geregeld!

Nadelen? Jazeker!

We bewegen te weinig, we eten en drinken te veel. Kortom, de techniek staat voor niets en voor alles tegelijk. Wat nu te doen?

Nou, toch maar gewoon genieten van al het moois die de techniek ons brengt. Maar vergeet daarnaast niet zelf je lichaam in beweging te brengen!!

Beter Oud

Beweegtips voor elke dag

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *