Moderne techniek in huis…

door | 10 augustus 2022 | Thuis, Wonen

Een pieptoon omhoog, een pieptoon omlaag, korte felle piepjes, een lang aanhoudende piep…… Dit alles is niet meer weg te denken in onze moderne huishoudens.

Het geeft aan of je bijvoorbeeld een apparaat aan- of uitzet, of er iets niet helemaal goed gaat en je dus in actie moet komen of dat je wasbeurt gereed is enz. enz.

Weet je dat deze piepjes niet zomaar toevallig zijn ontstaan maar dat een heuse geluidsdesigner die ontwikkelt? Zo iemand denk uitgebreid na over welke geluiden wat bij ons oproepen. Het heeft dus niets met willekeur te maken.

Het grappige is dat ik na die uitleg, in een prachtige tv-serie genaamd Prikkels, direct de logica ontdekte in de geluiden van mijn apparaten.

Maar nu nog omgaan met die moderne apparatuur. Ik heb al eerder geschreven over de problemen met mijn “twister”, onderdeel van m’n inductie kookplaat. Die heb ik inmiddels aardig overwonnen, maar de oven??? Ik weet nog steeds niet zo goed wanneer ik gebruik moet maken van de hete lucht oven of van de “gewone”. Weet wel dat de eerste variant heel erg snel gaat met soms navenant gevolg!

Dat heeft overigens ook alles te maken met het feit dat ik meestal te ongeduldig ben om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door te lezen. Die zijn vaak zo uitgebreid dat de moed me dan ontgaat. Herken je dat? Al die  bladzijden door struinen tot je eindelijk hebt gevonden waar je naar op zoek bent? Pfft. Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Zo ben ik als de dood dat de stroom uitvalt omdat ik dan de klok van de oven weer moet herprogrammeren! Zo ligt m’n nieuwe slaapkamerlamp ook nog steeds op de kast laughingHet handigst is denk ik om een kort stappenplannetje in m’n  eigen woorden te maken.

Ik denk dat ik daar maar eens mee aan de slag ga!

NPO Start

Kijk hier de serie “Prikkels” terug over ongekende schoonheid van onze zintuigen in een wereld die ze overprikkelt.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb een lieve zoon en schoondochter en sinds bijna 2 jaar is een heel lang gekoesterde wens in vervulling gegaan door de komst van een prachtige kleindochter waar ik enorm van geniet. Daarnaast houd ik heel erg van zingen en golf.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...