E-reader

door | 12 augustus 2022 | Doen, Hobby's

Toen ik jong was, waren we niet rijk. Ik had zelf geen boeken, maar mijn broer wel. En ik wist waar die lagen.  Zo nu en dan pikte ik er één en nam dat mee naar bed. Voornamelijk pocket boekjes, detectives. En nu? Nu gebruik ik een E-reader!

Ik kan me nog herinneren dat er een verhaal was over een kasteel met een geheime gang. En daar gebeurde natuurlijk van alles waar de bewoners geen weet van hadden. Zo spannend!

In de loop der jaren heb ik heel veel gelezen. Over van alles. Meestal had ik periodes waarin ik bepaalde boeken las. Historische romans, thrillers en over de farao’s in Egypte. Dat heeft uiteindelijk gemaakt dat we vaak in Egypte geweest zijn. Het heeft mijn leven verrijkt. En dat niet alleen. Natuurlijk had ik ook perioden waarin ik het moeilijk had. Dan hield lezen me op de been.

Op een gegeven moment ging ik wat slechter zien en kwam de E-reader in beeld.

Ik vond het helemaal niks. Een BOEK is een BOEK! Dat is geen telefoon of tablet dat je in je hand houdt. Maar van lieverlee zag ik de voordelen er van.

  • Je kan de letters groter en kleiner maken
  • Als je op vakantie gaat kan je een groot aantal “boeken” meenemen zonder dat je koffer er zwaarder van wordt.

Vanwege het thema techniek deze maand ben ik eens langs gegaan bij de bibliotheek. Men was heel erg aardig tegen mij en ze hebben van alles uitgelegd. Er blijken meerdere mogelijkheden te zijn. Boeken die je op je telefoon of tablet of computer kan zetten. Ze willen je daar helpen met hoe je dat allemaal gedaan kan krijgen.

Er zijn ook luisterboeken. Daar heb ik zelf geen ervaring mee. Daar is wel al eerder over geschreven op Fief. Je moet wel lid worden van de bibliotheek.

Ik wens iedereen veel leesplezier.

De Bibliotheek

E-books lenen bij de (online) bibliotheek

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *