Bloeddruk techniek

door | 15 augustus 2022 | Gezondheid, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

De techniek ontwikkelt zich razendsnel, soms heb je het gevoel dat het ons inhaalt. Maar je kunt het uiteraard ook inzetten ter ondersteuning, laat het vóór je werken!

Bij Saar aan Huis richten wij ons met name op ouderen om hen zolang mogelijk thuis te laten wonen én mantelzorgers te ontzorgen. We merken dat de technologie het mogelijk maakt om allerhande zaken in en om het huis te automatiseren, de meest bekende zal zijn de personen alarmering, maar denk ook aan:

En wat te denken van de verschillende robots die inmiddels in gezet worden, je kunt het bijna niet voorstellen, hoewel zo’n huishoudrobot lijkt mij ook wel wat 😉 maar er zijn ook knuffel- en herinneringsrobots. Het lijkt wellicht een-ver-van-onze-bed-show, maar die ontwikkeling gaat sneller dan je denkt.

Dichterbij en meer van alle dag is wat we noemen E-Health. Bijvoorbeeld het meten van de eigen bloeddruk met een app, een consult met de dokter via een webcam of het uitwisselen van gezondheidsgegevens via een beveiligde website.

Zelf maak ik de afgelopen maanden gebruik van de bloeddruk meet app. Via het ziekenhuis heb ik een bloeddrukmeter opgestuurd gekregen, via de mail geven ze aan wanneer en op welke dag ik moet meten. Ik meet en verstuur via een app op mijn telefoon, hoe makkelijk kan het zijn. De metingen worden nagekeken en als er afwijkingen zijn en er actie gewenst is krijg ik daarvan een bericht. Geen lange tijd aan de telefoon met de assistente van de huisarts en geen wachttijd voor een afspraak.

Die techniek is zo gek nog niet!

Hartstichting

Een betrouwbare bloeddrukmeter kopen?

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...