Matter

door | 16 augustus 2022 | Thuis, Wonen

It matters, Engels voor” het is belangrijk”. Dat vinden de techreuzen die de handen ineen hebben geslagen om een nieuwe standaard te creëren voor huisautomatisering.

Weet je nog hoe in de jaren tachtig de strijd losbarstte over wat het standaardsysteem zou moeten worden voor videorecorders. Aan de ene kant Sony met het Betamax systeem, aan de andere kant JVC met VHS. En alhoewel Betamax technisch de beste was won uiteindelijk het VHS-systeem.

In de wereld van huisautomatisering dreigde hetzelfde te gebeuren. Google-producten die niet compatible of niet 100% functioneel waren met Apple-producten en omgekeerd. Maar in 2019 werd gestart met een project om fragmentatie te voorkomen. Anders dan in de tachtiger jaren kwam het initiatief van de grote techreuzen zoals Google, Amazon, Samsung en Apple. Het doel was om een eenduidige manier te maken waarmee apparaten met elkaar kunnen praten en verbinden.

Wat heb ik eraan?

Met Matter hoef je niet langer een technische knobbel te hebben om apparaten aan te sluiten op je netwerk of telefoon. Vaak is het scannen van een QR-code voldoende.

Wanneer zijn producten met Matter beschikbaar?

Vanaf september 2022 zullen de eerste producten beschikbaar komen. Mocht je slimme lampen, speakers of andere zaken willen kopen kijk dan eens of het Matter logo op de verpakking staat. Dat maakt je investering future proof.

Lees ook dit interessante artikel op Iculture of kijk deze video van Bright waarin ze het verder uitleggen.   

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *