Met beeld bellen

door | 18 augustus 2022 | Gezondheid, Vief

Je hoeft niet altijd naar het ziekenhuis om contact te hebben met je zorgverlener. Soms is beeldbellen of appen met je arts of verpleegkundige ook een optie.

Veel ziekenhuizen zoals het Franciscus Vlietland ziekenhuis, het Franciscus Gasthuis, Ikazia en het Maasstad bieden al het gebruik van het programma (de app)  BeterDichtbij.

Wanneer deze app op je smartphone of tablet is geïnstalleerd, kun je hiermee een berichtje of een foto met je arts of zorgverlener uitwisselen. Ook kan je zorgverlener je uitnodigen om via het beeld te bellen om zo contact met je te hebben. Vooral als het lastig voor je is om naar het ziekenhuis te gaan , is beeldbellen vaak een prima oplossing. Tijdens corona is deze manier van contact ook veiliger dan polikliniekbezoek. Gebruikers ervaren beeldbellen vaak net zo persoonlijk en vertrouwd als een bezoek aan het ziekenhuis. Velen vinden het ook prettiger dan gewoon bellen.

Een app zoals BeterDichtbij is speciaal bedoeld om veilig met zorgverleners te communiceren. Er zijn echter ook diverse apps om met familie, vrienden en bekenden te beeldbellen. Dat gaat altijd via internet en is gratis, je betaald alleen het internetverbruik. Thuis kun je meestal zonder extra kosten onbeperkt internet gebruiken. Onderweg ligt het eraan welk internetbundel je hebt en kan het nodig zijn je internetverbruik te beperken om extra kosten boven je abonnement te voorkomen.

Een bekende app voor onder andere beeldbellen is WhatsApp. Voor WhatsApp heb je echter een mobiel telefoonnummer nodig. Bij een app als bijvoorbeeld Skype is geen telefoonnummer nodig en kun je de app op de computer (met webcam) of op smartphone of tablet installeren en gebruiken. Kies een app, die degene met wie je wilt bellen – bijvoorbeeld met je kleinkind – ook gebruikt.

Zo blijf je in contact!

BeterDichtbij

Direct in contact met uw eigen arts. 

Seniorenweb

Videobellen: apps en mogelijkheden

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Ieder mens telt mee" probeer ik als 70-plus vrijwilliger tips te geven om geldzorgen te verminderen. Gezellige dingen doen met echtgenote, kleinkinderen, dochters en schoonzoons zijn echter ook belangrijk voor mij.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *