Swifferen maar!

door | 25 augustus 2022 | Huishouden, Thuis

Heb je net gestofzuigd, draai je je om en ja hoor… wéér nieuwe dotten. En dat terwijl je huis niet eens zo vies is. Waar komt al dat stof vandaan? En nog belangrijker: wat kun je ertegen doen? 

Stof is afkomstig van kleding, huidschilfers, huisdieren en vuil van buiten. Eén deeltje stof is niet te zien met het blote oog. Zodra meerdere stofdeeltjes zich bij elkaar verzamelen, kan je het herkennen als stof. Een volledig stofvrij huis is vrijwel onmogelijk. Hieronder wat tips om de hoeveelheid stof zoveel mogelijk te beperken.

  • Je kunt stof verminderen door je huis opgeruimd te houden. Het stof kan dan nergens aan blijven kleven en je kunt er makkelijker bij met de stofzuiger of Swiffer.
  • Om makkelijk in de hoogte te kunnen werken, is er een speciale Swiffer XXL. Ook makkelijk voor boven de keukenkastjes. Op een stoel of kruk staan, is dan niet nodig.
  • Voor een schoon huis moet je elke week stoffen. Als je wekelijks overal de Swiffer even langs haalt, neemt je kans op astmatische verschijnselen of allergische reacties, zoals niezen en hoesten, aanzienlijk af.
  • Zorg voor schone luchtgleufjes en roosters. Deze zorgen voor een frisser huis omdat het stof enigszins kan ontsnappen en er frisse lucht de ruimte in kan trekken.
  • Leg een mat bij de deur. Het stof dat mee van buiten genomen, wordt zal aan de mat blijven hangen. Natuurlijk wel eens in de zoveel tijd de mat even goed uitkloppen.
  • Je gordijnen, vloerkleden en ook je beddengoed zijn goede stofvangers. Was, klop of zuig ze met regelmaat uit.

Tip

Swifferdoekjes hoef je niet na één keer weg te gooien. Je kunt ze zelfs uitspoelen met water en weer hergebruiken.

Afstoffen kost niet veel tijd of moeite en het resultaat mag er zijn. Een heerlijk fris huis!

Doe je voordeel met de tips!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als WMO consulent bij Rogplus. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hondje Bob! Om mentaal en fysiek lenig te blijven, doe ik een aantal keer per week yoga online.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...