Verbinding maken

door | 29 augustus 2022 | Tijd voor jezelf

Zingeving door
Het Labyrinth

Nadat ik met een buikgriep was teruggekomen van vakantie heb ik 2 dagen op de bank gelegen. Die tijd heb ik voor mij op een ongekende manier doorgebracht. De Netflix serie Virgin River had seizoen 4 erop staan. En ik heb alle 12 afleveringen in één weekend gekeken!

Er spelen ongelofelijk veel drama’s af binnen de kleine gemeenschap van Virgin River. Hartverwarmend zijn de onderlinge vriendschappen. Iedereen staat klaar voor elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van ieders talenten. En minder leuke eigenschappen worden met een grapje en soms wat ergernis geaccepteerd. Het leest misschien wat zoet, toch geeft het mij een heel blij en warm gevoel.

Deze mensen staat in verbinding met elkaar. De gemeenschap staat voor elkaar klaar. Er wordt met elkaar gevierd en er wordt met elkaar gerouwd.

Het woord verbinding is de tegenhanger van eenzaamheid. Je kunt in verbinding met jezelf zijn, met een ander of met een hele gemeenschap. Het geeft een fijn gevoel om je verbonden te voelen.

De eerste belangrijke verbinding is die met jou zelf. Ken je jezelf? Op welke momenten voel jij je blij met jezelf? Heb je momenten in de week dat je naar jezelf kijkt en denkt: ‘Zo, wat ben jij een leuk mens!’Of ‘wat heb je dát goed gedaan!’?

Wanneer je in verbinding met een ander bent gaat het óók om je gezien voelen. Je gehoord voelen. En je gewaardeerd voelen. Maar dan door de ander. Er is echt contact.

Het is belangrijk, voor ieder mens, dat er zonder oordeel naar je geluisterd wordt. En dat je je gesteund voelt. Dat jij helemaal mag zijn zoals je bent.

Misschien vindt jij het wel heel gemakkelijk om een praatje met iemand aan te knopen. Besef eens hoe waardevol dat is!

Even contact maken. Gewoon doen.

Netflix Virgin River

Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

1 Reactie

  1. Michelle

    Heel mooi Arianne. Zelf heb ik de serie niet bekeken maar wel de eerste 6 boeken gelezen.
    Tijdens het lezen voelde ik me bijna onderdeel van deze kleine gemeenschap en heb heel wat traantjes laten stromen. Prachtig hoe men met elkaar omgaat, voor elkaar klaarstaat en elkaars kracht en mooie eigenschappen laat inzien.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...