Pillen vergeten!

door | 3 september 2022 | Gezondheid, Vief

Dat gebeurt me regelmatig, gewoon te druk of veel van huis en dan denk ik later “ poep 😉 vergeten”. Waardeloos als je hierdoor klachten krijgt, daar moet toch iets op te verzinnen zijn. De MedApp bijvoorbeeld.

MedApp is ooit is gestart om mensen te helpen met het medicijngebruik. In 2015 is er begonnen met de oude app en sinds 2020 is er een nieuwe app beschikbaar. Ontwikkeld vanuit een unieke combinatie van slimme technologie en een betrouwbare online apotheek. Zo maken ze het leven met medicijnen gemakkelijker.

Je download de app en vult je je gegevens in. Het invullen is even werk en wat zoeken in het  begin. Bij je medicijnen kun je elk medicijn één voor één invoeren met het gebruik. Ook kun je je medicijnen scannen. Heb je alles ingevuld dan gaat de app voor jou werken!

Je krijgt een signaal wat je zelf kunt instellen, een kwartier voor inname en/of op het moment van inname. Met of zonder geluid, via een bericht etc. Wanneer je je medicijnen hebt ingenomen vink je ze af. Er zit een online apotheek aan verbonden maar deze hoef je niet te gebruiken. Ook kunnen ze advies geven over je medicijngebruik. Een prima app als je hem eenmaal door hebt, die zeker helpt om je medicijnen op tijd in te nemen.

Nu zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Ik hoor net dat bij de nieuwe update van Apple er ook een functie inzit om je te helpen om je medicatie op tijd in te nemen. Handig op de Apple Watch!

Je medicijnen uitzetten in een dag- of weekdoos is en blijft natuurlijk ook een prima oplossing! Je ziet direct wanneer je je medicijnen vergeten bent. Of leg ze bij het koffieapparaat als je je koffie nooit overslaat. En zo zijn er vast nog meer trucjes.

Nou, ik neem nog een pil, op je gezondheid 😉

MedApp

Download hier de app of lees meer.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *