Zwemmen

door | 6 september 2022 | Doen, Sporten

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Wat hebben we toch allemaal met bewegen? Oke, het is gezond. Als ik aan bewegen denk en wat ik dan graag zou doen, dan is het zwemmen.

Hoe kom je aan zwemmen, zul je zeggen? Als ik terugdenk aan “vroeger”, toen ging je nog niet naar een sportschool. Zwemlessen dat hadden we wel. Ik zie mezelf en andere kinderen nog watertrappelend in kleren een meter uit de kant. Phhh wat een zware oefening, maar daarna dat diploma moment, dat kan ik me ook nog goed herinneren. Terwijl bij anderen de haak waarmee je door het water geloodst werd bovenaan de herinnering staat. Ook zwemmen in Zwembad Groenoord (toen nog een buitenzwembad) met vriendinnen was een favoriete bezigheid.

Door de week van bewegen bij Fief dacht ik, het wordt eens tijd om wat onderzoek te doen. Is zwemmen gezond en helpt het bij gezond ouder worden?

Wist je dat…

  • Je met zwemmen meer calorieën verbrand dan bij hardlopen?
  • De kans op blessures bij het zwemmen heel laag zijn? Het is vaak nog beter voor artrose om te zwemmen dan te lopen.
  • De techniek van zwemmen wel wat oefening vereist? Als je sportief wilt zwemmen, dan is er een bepaalde techniek nodig. Het kost wel wat tijd om die bepaalde techniek (borstcrawl) onder de knie te krijgen.
  • Zwemmen wel duurder is dan andere beweegactiviteiten (zoals wandelen, fietsen en hardlopen, die kun je vaak gratis uitoefenen,)

In een eerder artikel op Fief noemden we de zwembaden in de gemeente Maasluis, Vlaardingen en Schiedam. Zij bieden allerlei verschillende activiteiten aan. Ik geef gewoon een greep uit een aantal activiteiten:

Baantjes zwemmen Maassluis, Vlaardingen, Schiedam

Aqua Fifty Fit (Vlaardingen)

Aqua Vitaal. (Maassluis, Schiedam)

Trek gerust ook eens een baantje..

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...