Wildpluk plezier

door | 12 september 2022 | Doen, Hobby's

Mantelzorg door
Saar aan Huis

In het kader van gezonde voeding kan je natuurlijk allerhande gezonde recepten delen, voedingsadviezen, leefstijl aanpassingen, stofwisseling wetenswaardigheden én toch deel ik graag iets anders! Voor wie mij kent, zal dat geen verrassing zijn ?

In het afgelopen jaar kwam ik in contact met Sandra, een leuke dame, creatief, zorgzaam en groot hart. Zij wilde graag als Saar aan de slag en is dat ook gaan doen, en uiteraard met succes! Gaande weg vertelde ze ook over haar plannen en opzet van eigen onderneming, en inmiddels is het een feit en dát initiatief wil ik graag onder de aandacht brengen.

Wildplukplezier

Wildplukken is het in de natuur verzamelen van eetbare planten of liever gezegd wilde kruiden.

Ooit waren wilde kruiden de bron van het bestaan. Onze voorouders hadden planten nodig om van te leven, als voeding en als medicijn. Helaas is deze kennis grotendeels verloren gegaan en daarmee ook de binding met de natuur. Als je gaat wildplukken ga je herontdekken dat heel veel planten geen ‘on’-kruid zijn, maar wilde eetbare kruiden, die lekker en mooi zijn!

En dan te weten dat die plantjes allerlei inhoudsstoffen hebben, die ook nog eens goed voor je zijn. Wij zijn alles vergeten wat onze voorouders al lang wisten. Het voelt goed om die kennis weer te krijgen. Het leren over planten en inhoudsstoffen, zoals vitaminen en mineralen of de medicinale waarde, over hoe mensen vroeger planten gebruikten om bijvoorbeeld te verven (tot in de 19e eeuw!), over het belang van biodiversiteit; hoe planten met elkaar en met dieren samenwerken; dat samen maakt wildplukken super interessant. Dat maakt dat je met respect plukt en de natuur intact laat.

Ga mee wildplukken; ontdek, beleef en verwonder je over de rijkdom van de natuur!

Wildplukplezier

Ontdekken, beleven en verwonderen

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...