Zonder vlees?

door | 16 september 2022 | Doen, Recepten

De laatste jaren worden we ons bewuster van wat we allemaal eten. Steeds meer blijkt dat gezond eten én voldoende bewegen de sleutel zijn tot een fitter bestaan!

Zelf ben ik een alles-eter. Ik lust eigenlijk alles (te graag!). Maar ook ik ben er langzamerhand toch van overtuigd geraakt dat leven zonder vlees mogelijk is. Vind je dat al te rigoureus, dan kun je natuurlijk ook besluiten één of meerdere dagen per week één maaltijd zonder vlees te bereiden.

Mensen die hiervoor kiezen, noemen zich ook wel flexitariër. Moest je je eerder behelpen met allerlei niet zo heel smakelijke vleesvervangers, nu zijn er steeds meer vegetarische producten verkrijgbaar. En groenten en fruit zijn natuurlijk áltijd nog een supergoed idee!

Op een dagje zonder vlees is het volgens het Voedingscentrum wel van belang dat je je nog wel houdt aan de Schijf van Vijf. In plaats van vlees of vis zou je kunnen kiezen voor eieren, peulvruchten (bruine,- sojabonen, linzen, kikkererwten), noten.
Of vleesvervangende producten van bijv. de vegetarische “slager” (met soja als basis) of  Valess (gemaakt uit zuivel) uit de supermarkt. Probeer eens een vegetarische gehaktbal, dito spekjes in de stamppot, een kaasschnitzel of een boerenomelet Zonder Vlees!

Waarom zou je dat doen? Het is goed voor je gezondheid, je portemonnee en de planeet!

Om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder de links naar twee heerlijke en betaalbare recepten.

Veel succes!!

Hippe vegetarier

een recept van heerlijke bloemkool en rucola soep

Duurzame keuzes

een recept van een romige pasta met knolsederij en gegrilde parika

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *