Wereld Alzheimer Dag

door | 20 september 2022 | Gezondheid, Vief

Op woensdag 21 september wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van dementie, ook in onze regio. Alzheimer Nederland organiseert op die dag in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verschillende activiteiten.

Alzheimer Nederland zet zich al vele jaren in voor een beter leven met en een toekomst zónder dementie. Er zijn momenteel al zo’n 290.000 mensen met dementie in ons land en dat aantal zal de komende jaren nog verder toenemen. Binnen afzienbare tijd zal 1 op de 5 mensen in zijn leven door dementie getroffen worden.

Er zijn allerlei vormen van dementie en er zijn vele verschillende factoren die bepalen of iemand ermee te maken krijgt. Daarom is het erg moeilijk medicijnen te ontwikkelen die de ziekte voorkomen of genezen. Alzheimer Nederland investeert veel in onderzoek om tóch beter grip op de ziekte te krijgen. Een jaarlijkse collecte draagt daar veel aan bij.

Intussen is het vooral óók van belang dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteund worden, zodat zij zo goed mogelijk actief kunnen blijven, kunnen blijven meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk thuis in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Dat willen we in onze regio op Wereld Alzheimer Dag onder de aandacht brengen. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland staan in bibliotheken en boekhandels in de drie steden om informatie te geven en gesprekken aan te gaan. Ook is daarbij aandacht voor boeken over leven met dementie. Het thema van de dag is dit jaar Samen op Pad; wij gaan graag samen op pad naar een dementievriendelijke regio.

Samen op Pad verwijst ook naar het belang van beweging en er op uit gaan voor mensen met dementie. Daarom zijn er in Maassluis en Vlaardingen ook activiteiten die daarop inspelen.

Alzheimer Nederland

Bekijk de activiteiten in jouw regio

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Ineke

  Handig om te weten als het in de nieuwsbrief van vrijdag 23 sept staat( not)

  Antwoord
  • Tanja

   Beste Ineke,

   Wat vervelend te horen dat je het te laat gelezen hebt.

   De nieuwsbrief brengt een samenvatting van de artikelen van de afgelopen week. Hierdoor kan het gebeuren dat je, wanneer je de nieuwsbrief leest, een artikel net te laat ziet. Op Fief verschijnen vijf dagen per week nieuwe artikelen. Dus iedere dag vind je online het meest recente artikel.

   Groetjes Tanja

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *